Golf 1.6 gaźnik - brak mocy na gazie

Tutaj piszemy o problemach dotyczących silników benzynowych

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

tofi014
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: tofi014 » wt wrz 20, 2011 00:09

Witam mam problem otóż. Oddałem golfika do mechanika żeby założył gaz fakt powymieniał ze starej instalacji rurki wlew itp rzeczy lecz nie włożył pod gaźnik miksera ale wcisnął tylko rurkę, co idzie od parownika. Golf po tym "zabiegu" nie chce jechać, brak mocy, nie moze wkręcić sie na obroty, i w ogóle lipa. Mówił że to kwestia przyduszenia go, więc założył "woreczek" :) chodzil lepiej, więc byłem zadowolony. Do pewnego czasu. Otóż golf nadal jest tak "mulny" . I jeżeli mam zatankowane paliwo, i mam włączony gaz lepiej, dużo lepiej chodzi. Bierze po prostu paliwo z gazem, bo bak nie był dziurawy, i w ogóle wszystko z układem paliwowym jest ok. Myślę ze coś jest namieszane, więc nie wiem już sam wiadomo taki gaz moze zamulać ale zeby aż tak?

Jest to silnik 1.6 na gaźniku

Jeśli będzie potrzebne jakieś zdjęcie piszcie zależy mi na rozwiązaniu tego problemu...

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » wt wrz 20, 2011 09:45

Załóż sam mikser na gaźnik i po krzyku. Dostaniesz go bez problemu, ja bym polecał dwuprzelotowy mixer typ Memphis ( ma dwie gardziele i dwie rurki doprowadzające LPG więc potrzebny riozdzielacz na rurę od reduktora z dwoma lub jedną śrubę regulacyjną. Wydatek niewielki po regulacji będziesz zadowolony. Nie wiem którędy masz wprowadzony gaz do gaźnika jeśli "spec" wykonał jakiś otwór musisz zaślepić

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

tofi014
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: tofi014 » wt wrz 20, 2011 16:24

otwór w obudowie filtra powietrza :)

A co do tego mixera na alledrogo nie idzie dostać. szukałem w zwykłym motoryzacyjnym takie coś znajdę?

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » wt wrz 20, 2011 18:24

http://nagaz24.pl/mixer-vw-memphis-1-6,s,1100,p,pl.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.rybacki.pl/" onclick="window.open(this.href);return false; wyszukiwarka po prawej 50 zeta
albo nawet zwykły jednoprzelotowy 37 zeta

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt wrz 23, 2011 15:20

to już nie wiem porównuj mocowania i wyjścia na węże czujnik nieistotny

ODPOWIEDZ

Wróć do „Benzyna”