Sciąga na lewo podczas hamowania
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam szanownych forumowiczów. Mam pytanie. Dlaczego podczas hamowania ciągnie kierownice w lewo?? Dzis kiedy jechałem i zmieniło sie swiatło musiałem ostrzej zahamować wydawało mi się, że hamuje tylko jedno koło i to tylko z przodu. Co się dzieje?? prosze o pomoc
- inż. Mk2_marcin
- Golfista
jest tu kilka rzeczy do sprawdzenia
-zbieżność
-stan tarcz i klocków hamulcowych
-stan ciśnienia w oponach
-stan amortyzatorów
-koła felgi krzywe?
zacznij od tych najprostszych rzeczy i napisz kiedy co robiłeś zmieniałeś w samochodzie, jasnowidzami nie jesteśmy. Pozdro!
-zbieżność
-stan tarcz i klocków hamulcowych
-stan ciśnienia w oponach
-stan amortyzatorów
-koła felgi krzywe?
zacznij od tych najprostszych rzeczy i napisz kiedy co robiłeś zmieniałeś w samochodzie, jasnowidzami nie jesteśmy. Pozdro!
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
jeżeli masz szerokie koła 205 215 to jak wjedziesz z koleiny to auto bardzo mocno ściąga, szczególnie bez wspomagania. Zwróć na to uwage. Brak jednego hamulca też moze być powodem tylko nie wiem czemu, jechałem autem bez okładzin na jednym kole i jakoś szału ze ściąganiem nie było.
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
Zweryfikuj to na prostej, gładkiej drodze. Najpierw oczywiście uzupełnienie wiatru w oponach. Jeśli ściąga dalej to jedź na stację diagnostyczną. Za 10-20 zł zrobią porównanie siły hamowania kół i będziesz wiedział co go boli. Jeśli heble nie równo biorą to do przeglądu. Możesz tez mieć taki problem przez wywalone silentbloki w zawiasie.
Re: Sciąga na lewo podczas hamowania
Dobrze ci się wydaje. Hamuje ci tylko jedno koło. Jeżeli ciągnie ci kierę w lewo tzn, że prawe koło nie hamuje. Sprawdź zacisk w tym kole. Najlepiej to go przeczyścic i zregenerowac. Prawdopodobnie zatarł sie tłoczek.szumi81 pisze:Witam szanownych forumowiczów. Mam pytanie. Dlaczego podczas hamowania ciągnie kierownice w lewo?? Dzis kiedy jechałem i zmieniło sie swiatło musiałem ostrzej zahamować wydawało mi się, że hamuje tylko jedno koło i to tylko z przodu. Co się dzieje?? prosze o pomoc
Sprawdź jeszcze czy masz odpowietrzone oba hamulce z przodu, czy zacisk dobrze "leży" oraz czy tłoczek nie zatarł się. Jeśli tak - kup dwa zestawy naprawcze i powymieniaj gumeczki w obu przednich kołach.
MaciU