Szyberdach elektryczny nie otwiera sie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Szyberdach elektryczny nie otwiera sie
Witam mam problem nie działa mi szyberdach tzn. nie otwiera mi się i jak naciskam to tylko słychać cyk,cyk POMOCY
Ostatnio zmieniony czw mar 27, 2008 21:02 przez Pawel86, łącznie zmieniany 1 raz.
cyk cyk słychac w mechanizmie
Ostatnio zmieniony czw cze 22, 2006 22:24 przez Pawel86, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Paweł Marek, a jak ten bezpiecznik 21 będzie dobry to co może być rozwalone
[ Dodano: Czw Cze 22, 2006 22:33 ]
ale jak silnik jest dobry to by było go słychać ze on chodzi
[ Dodano: Czw Cze 22, 2006 22:34 ]
a u mnie tylko słychać cyk cyk
[ Dodano: Czw Cze 22, 2006 22:33 ]
ale jak silnik jest dobry to by było go słychać ze on chodzi
[ Dodano: Czw Cze 22, 2006 22:34 ]
a u mnie tylko słychać cyk cyk
VW TOURAN TDI http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=440926&p=5308794#p5308794
- Paweł Marek
- V.I.P.
Niekonicznie. Cykanie jest od uruchamiania przekaźników silnika przez włączniki. Do nich idzie prąd od bezpiecznika numer 16 poprzez stacyjkę. Więc skoro tyka to działa. Z kolei przekaźniki włączają prąd do silnika. Ten prąd idzie od bezpiecznika nr 21. Więc sprawdź to wpierw a potem będziemy się dalej matwić.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
:(
mam ten sam problem z szyberdachem lece sprawdzic bezpiecznik jesli cos bedzie nadal nie tak pozwolicie ze bede udzielal sie w tej rozmowie i pytal dzieki i pozdrawiam
[ Dodano: 23 Cze 2006 10:46 ]
a wiec tak wrocielm z garazu i tak bezpiecznik dobry a naciskam przycisk od szyberdachu a on wogole nie reaguje nic a nic otwieram go imbusikiem ale tylko uchylnie do gory bo inaczej nie chce caly nie chce sie schowac pod dach probuje zamknac badz poruszyc go przyciskiem ale nic sie nie dzieje zamykam drzwi naciskam przyciks od centralnego zamka drzwi sie zamykaja szyby sie domykaja i szyber tez a dlaczego nie dziala z przycisku wewnatrz kabiny ??
[ Dodano: 23 Cze 2006 10:46 ]
a wiec tak wrocielm z garazu i tak bezpiecznik dobry a naciskam przycisk od szyberdachu a on wogole nie reaguje nic a nic otwieram go imbusikiem ale tylko uchylnie do gory bo inaczej nie chce caly nie chce sie schowac pod dach probuje zamknac badz poruszyc go przyciskiem ale nic sie nie dzieje zamykam drzwi naciskam przyciks od centralnego zamka drzwi sie zamykaja szyby sie domykaja i szyber tez a dlaczego nie dziala z przycisku wewnatrz kabiny ??
gorylek
skater16, moze coś masz schrzanione w silniczku, wez go wyjmij i zobacz czy w ogóle masz przycisk w lampce podłączony.Pawel86, u ciebie to samo, wyjmij silnik i zobacz czy działa na zewnątrz - nie wypinaj wtyczki tylko spróbuj go uruchomic w kabinie.
Nocne Mary Squad
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.