Planowanie głowicy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Planowanie głowicy
Witam mój aqy cierpi na mały spadek kompresji na 3 cylindrze i papusia sobie tam olej pewnie pierścionek szlak trafił. Uszczelka pod głowicą jest ok zero ubytku płynu i zero wycieków więc czy po zdjęciu głowicy muszę ją planować?
Planowanie głowicy
Niby nie trzeba, ale na sprawdzenie czy jest prosta musisz pojechać. Splanować też by wypadało, nawet minimalnie liznąć.
"Kocham ku*wy i chleb ze smalcem!"
Planowanie głowicy
Tak właśnie myślałem że jak coś to tylko lekko liznąć. Mechanik do którego miałem dać auto do zrobienia stwierdził że trzeba planować głowicę, szlifować zawory, sprawdzić szczelność i będzie mnie to kosztować 400 zł, a ja poprostu mam o ok 20% obniżoną kompresję na jednym cylindrze więc wydaje mi się że wymiana pierścionków lekkie planowanie i do kupy. Za całą robotę z kompletnym rozrządem powiedział mi 2000 zł
Planowanie głowicy
i z materiałem? tj pierścienie uszczelniacze itd?pitus85 pisze:Za całą robotę z kompletnym rozrządem powiedział mi 2000 zł
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Planowanie głowicy
Czyli gościu liczy sobie 700 za robotę bogłowica której on nie robi bo oddaje 400, pierścionki z uszczelniaczami to ok 300, uszczelki i oleje 300 i rozrząd 300. Wydaje mi się że troszkę dużo a wy jak myślicie?
- Paweł Marek
- V.I.P.
Planowanie głowicy
pitus85, jeśli chcesz urwać z ceny to musisz więcej wiedzieć co jest konkretnie do roboty. Pierścienie pewnie trzeba zmienić bo silniczek znany z wadliwych. Głowica prawdopodobnie nie wymaga pełnego remontu i ew planowanie starczy, to możesz rozwiązać tylko tak że sam zawozisz głowicę do specjalistycznego zakładu jeśli masz czym i jak. Oleje 300? Czemu liczba mnoga jeden olej 4 litry. 700 zeta - za robotę - też dużo, czyli na każdym etapie już na wstępie mechanik prawdopdobnie zawyża koszty. Może zasięgniesz wstępnej opini innego.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Planowanie głowicy
Jestem w trakcie szukania innego mechanika dam znać co z tego wyszło dzięki za pomoc