Oświetlenie tablicy rejestracyjnej...

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
dzikgtc
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Oświetlenie tablicy rejestracyjnej...

Post autor: dzikgtc » czw cze 22, 2006 18:44

Witam. Zaczne od tego że miałem spaloną jedną żarówkę od oświetlenia tablicy rej. więc chciałem ją wymienić. Polazłem do sklepu po W5W 5W 12V i chciałem zamontować, jednak okazało się że miałem jakieś wykruszone gniazdo i nie dało się zamontować żarówki :kac: Ale przynajmniej świeciła mi jedna żarówka, czyli nie było tak źle.
W sklepie zamówiłem gniazdo do żarówek W5W do tablicy [jest takie samo jak poprzednie] No i wymieniłem od razu 2 gniazda i gdy podłączyłem kostkami okazało się że już nic nie świeci :helm: Przed chwilą trochę mi zmókł łeb bo latałem sobie z miernikiem w samochodzie, i takie oto efekty:
- napięcie na gniazdach żarówek do oświetlenia tablicy rejestracyjnej wynosi 6V... żarówki się nie świecą i nawet nie rzażą.
- lampki podświetlenia wskaźników działają normalnie [czyli bezpiecznik jest dobry]

Czym to jest spowodowane? Dlaczego po zmianie gniazd nagle przestały świecić żarówki?
Dla pomocnych jak zawsze będą punkciki :food:

Pozdrawiam
dzikgtc

pushkin77
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: pushkin77 » czw cze 22, 2006 18:52

sprawdz przewody w łączniku gumowym pomiędzy klapą a autem

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » czw cze 22, 2006 19:06

brązowy kabelek od masy temu bym się przypatrzał masie

Awatar użytkownika
dzikgtc
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: dzikgtc » czw cze 22, 2006 19:47

Ok zrobione, już działa. Zrobiłem tak: wszystkie wtyczki i złączki wypsikałem WD40, sporo kabli poilozowałem + zrobiłem kable w lewym gumowym kanale na opaski termokurczliwe bo się stykały a były bez izolacji.

Pozdrawiam
dzikgtc

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”