silnik mi szarpie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
silnik mi szarpie
mam golfika1 1,6 w bęzynie. Podczas przyspieszania strasznie mi silnik szarpie. Nie wiem co jest. Przy stałej prędkosci pracuje równo. Gaźnik wyczyszczony, świece nowe. POMOCY!!!
a czy juz w MK1 byly czujniki Halla??? radzilym sprawdzic jeszcze filterek paliwa i powietrza.
Ostatnio zmieniony czw cze 22, 2006 18:22 przez adam-gda, łącznie zmieniany 1 raz.
Przyznawanie punkcików za pomoc oznacza szacunek
mowa o wezyku pod cisnienia do aparatu zaplonowego to na wolnych obrotach pracoowalby w miare normalnie a przy dodaniu gazy nie przyspieszalby zaplonu i wtedy juz by zle pracowal. Wymiana filtra nie zaszkodzi a pompe zostawilbym w spokoju .O ile pamietam to MKI ma jeszcze mechaniczna pompke i gdyby byla walnieta to albo wzrastalby poziom oleju albo by cieklo z pod pompki.ordy pisze:gdyby wezyk podcisnienia to pracowalby nierowno na wolnych obrotach.
ja proponowalbym sprawdzic cisnienie pompy paliwa i wymienic filtr.
wyglada na podcisnieniowy walniety
[ Dodano: 22 Cze 2006 21:43 ]
wes zdejmij kopolke iodlacz wezyk od podcisnienia do aparatu ale nie od aparatu tylko od strony gaznika. Zassaj i zobacz czy plytka sie obruci jesli tak top jest ok a jesli nie to podcisnieniowy walniety
[ Dodano: 22 Cze 2006 21:43 ]
wes zdejmij kopolke iodlacz wezyk od podcisnienia do aparatu ale nie od aparatu tylko od strony gaznika. Zassaj i zobacz czy plytka sie obruci jesli tak top jest ok a jesli nie to podcisnieniowy walniety
- Paweł Marek
- V.I.P.
jaro83 ty chyba masz jeszcze przerywacz po staremu w aparacie zapłonowym? Przecież jeszcze dwójki pierwsze tak miały. Wypalają sie styki i trzeba co jakieś 15000 km regulować przerwę.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.