Wentylatory nie działają,wysoka temp
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam!
Jeśli powtarzam podobny temat to z góry przepraszam ale szukałem i nic nie mogłem znaleźć odnośnie mojego problemu.
Posiadam 1.9 GTD '93 r jestem obecnie po wymianie uszcelki pod głowica plus planowanie głowicy i jej sprawdzeniu że jest dobra. Jednak zarówno przed jak i po naprawie mam problem z wentylatorami otóż czasami sie załaczaja a czasami nie czasem przy lekko ponad 90' a czasem przy 100 a czasem nawet wogóle czujnik wentylatora był wymieniany termostat sprawny a mimo to coś powoduje że wentylatory się nie właczaja.Prosze o pomoc
Jeśli powtarzam podobny temat to z góry przepraszam ale szukałem i nic nie mogłem znaleźć odnośnie mojego problemu.
Posiadam 1.9 GTD '93 r jestem obecnie po wymianie uszcelki pod głowica plus planowanie głowicy i jej sprawdzeniu że jest dobra. Jednak zarówno przed jak i po naprawie mam problem z wentylatorami otóż czasami sie załaczaja a czasami nie czasem przy lekko ponad 90' a czasem przy 100 a czasem nawet wogóle czujnik wentylatora był wymieniany termostat sprawny a mimo to coś powoduje że wentylatory się nie właczaja.Prosze o pomoc
Na krótko wentylatory działają na obu biegach??
Jak tak to może układ chłodzenia jest zapowietrzony, jest grzanie?
Jak tak to może układ chłodzenia jest zapowietrzony, jest grzanie?
a możliwe jest że chłodnica jest jeszcze zapchana olejem i przez to sie dzieja takie rzeczy?
Chlodnica wyczyszczona i wentylatory nadal ani drgna.Termostat sprawny otwiera sie
- Bartek_R
- Pasza dla Świń
- Kontakt:
A na odpalonym silniku leci ci płyn tym cienkim przewodem z chłodnicy do zbiorniczka?
Odpowietrzyłeś układ jak pisał kolega. Jaki masz ten czujnik temperatury, czyt. przy jakiej włącza wentylator. Sprawdzałeś wtyczke czy na pewno jest w porządku.
układ odpowietrzony,czujniki sprawne wentylatory działaja ale troche za późno sie załaczaja w stosunku do czujnika z tablicy rozdzielczej tak jakby cos nie tak było z obiegiem.Czujnik z deski tez sprawny.Płakac sie az chce....
temperatura podczas jazdy to 95 - 100 stopni przy 80 km/h przy 20km jest ok 90-93 nawet poszlismy dalej i zrobilismy załaczanie wentylatorów z deski rozdzielczej tak zeby go schladzać ale lipa cos nie tak z drożnoscia albo z obiegiem
pompa sprawna ale pasek założyismy odwrotnie niż było i jakby troche lepiej ale i tak temp pracy to 92-95'c wentylatory jak się włacza to zbijaja do 92 ma ktos jakiś pomysł.czy pękniety blok może mieć wpływ na wyzsza temperature?
-
- Forum Master
Zmień czujnik przy chłodnicy, może dawać za póżno ,,impuls'' na załącznie wiatraków. Czujnik masz na ile pinów?
Ja u siebie zmieniałem ze trzy razy zanim trafiłem na dobry.
Ja u siebie zmieniałem ze trzy razy zanim trafiłem na dobry.
Nic już nie będzie takie same.
Tak jak pisałem. Powiedz przy jakiej temperaturze czujnik daje impuls do wiatraków bo to również ważna kwestia. Węże twarde ?