Witam wszystkich, kupiłem wczoraj golfa 2 td, co się okazało gdy silnik się zagrzeje to wiatrak się nie włącza, na krótko także, co dziwne na liczniku nie pokazuje temp wody, aha wydaje mi się że termostat otwiera duży obieg bo dolny wąż chłodnicy był ciepły
Proszę o wskazówki, poszperam jeszcze dziś po aucie ale jestem ciekaw czy nie działający wiatrak i nie działająca wskazówka może mieć ze sobą coś wspólnego
nie chodzi wiatrak, na liczniku nie pokazuje temp
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wentylator i wskaźnik temp. nie mają nic wspólnego ze sobą. Za pracę wentylatora odpowiada włącznik termiczny wkręcony w chłodnicę, a za wskazania temp. na blacie czujnik temperatury.
nie działający wiatrak i wskaźnik temperatury nie mają nic wspólnego , jeśli nie włącza się wiatrak po spięciu na krótko w kostce wyłącznika termicznego , to albo brakuje na kablu czerwonym tej wtyczki plus 12 V , albo nie masz masy od silnika wiatraka , kabel brązowy , sprawdź najpierw bezpiecznik wentylatora
- kojot1985
- Ma gadane
- Kontakt:
Skalmar, mam pytanko gdzie jest czujnik temperatury bo w dalszym ciągu nie pokazuje temp wody
- majekMK2
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
na kroccu z przodu głowicy tam jest czarny czujnik
Były golfik:/
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=111197
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=111197
Re: nie chodzi wiatrak, na liczniku nie pokazuje temp
kojot1985 pisze:Skalmar, mam pytanko gdzie jest czujnik temperatury bo w dalszym ciągu nie pokazuje temp wody
W TD masz dwa czarne czujniki. Jeden odpowiedzialny za wskazania na blacie (żółto/czerwony i brązowy) a drugi za grzanie świec( niebiesko/biały i brązowy).