Witam
Ostatnio w moim Golferze pojawil sie pewien problem. Jest to model 1.6 87rok napedzany LPG. Jednak czesto jezdze na benzynie i ostatnio w trakcie jazdy zaczela mnie niepokoic powtarzajaca sie sytuacja. W trakcie przyspieszania (najczesciej gwaltownego) golfer traci moc musze zdjac noge z gazu i naciskac az zalapie lub gasnie calkowice odpalam i dalej ok to sie dzieje co jakis czas, czesto takze w trakcie podjazu lub zjazdu ze wzniesien. Na gazie chodzi bez problemu. Patrzylem na filtr paliwa jest ok wydaje mi sie ze pompa paliwa ale nie znam sie specjalnie dlatego prosze o jakies wskazowki pozdrawiam
Nagły brak mocy w trakcie jazdy ??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Kolego trzeba by wyciągnąć pompę z baku i zobaczyć czy jest z nią wizualnie wszystko ok, a później diagnozować czy jest sprawna i czy daje odpowiednie ciśnienie
ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA ECUDIAG www.ecudiag.pl
Hamownia klucze immo naprawa sterowników radio code
Wrocław 793-195-950
Regeneracja wtryskiwaczy CR wszystkich marek
Hamownia klucze immo naprawa sterowników radio code
Wrocław 793-195-950
Regeneracja wtryskiwaczy CR wszystkich marek
Miniu pisze:Jest to model 1.6 87rok napedzany LPG
Lucki pisze:Kolego trzeba by wyciągnąć pompę z baku i zobaczyć czy jest z nią wizualnie wszystko ok, a później diagnozować czy jest sprawna i czy daje odpowiednie ciśnienie
przykro mi stwierdzić, ale w tym roczniku i z tymi silnikami 1,6 w mk2 nie było pompy w baku... Tylko pompka mechaniczna napędzana z wałka pośredniego.
Chyba pozostaje mi Golferka oddac w rece fachowca niech sie nim zaopiekuje
I will not be trained...
- Paweł Marek
- V.I.P.
Zmień może samodzielnie filterek benzyny, sprawdź wygląd i zapach oleju czy niema w nim beny coby świadczyło o uszkodzeniu pompy, a gdybyś miał problem ze znalezieniem fachmana od gaźników w wielkim Kraku to wróć na forum tylko dopisz typ gaźnika
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.