Witam serdecznie
Zostało mi po poprzednim samochodzie radio całkiem przyzwoite, i w związku z tym że nie znalazłem na niego kupca postanowiłem go wsadzić do golfa.
Pytanie do Was czy jest jakiś w miarę szybki montaż oczywiście bez ingerencji w istniejącą instalację, przypuszczam że wystarczy zainstalować jakąś kostkę i do niej podpiąć przewody z radia, tylko jaką mam użyć kostkę i co gdzie w niej podpiąć?
Moje radio w golfie to Beta z oddzielnym CD a te które chciałbym wsadzić to PIONEER DEH P7600MP.
Proszę o jakąś poradę odnośnie tej zamiany
Podłączenie innego radia
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
-
- Forum Master
- Kontakt:
Podłączenie innego radia
Z Pioneerem powinieneś mieć wiązkę z kostkami Pioneer - ISO, w aucie masz złącza ISO, więc wystarczy wpiąć i działa.
Podłączenie innego radia
dodam tu, że Pionek z oddzielnym CD nie bedzie współpracował;) możesz go zostawić dla ozdoby, albo wsadzic w jego miejsce "półeczkę"daro2 pisze:Moje radio w golfie to Beta z oddzielnym CD a te które chciałbym wsadzić to PIONEER DEH P7600MP.
Podłączenie innego radia
Faktycznie wpiąłem kostki i radio działa ale dopiero po przekręceniu kluczyka do pierwszej pozycji, po cofnięciu kluczyka do poziomu zero lub jego wyjęciu radio traci wszystkie ustawienia, czyli nie ma zasilania pamięci, więc coś w tych kostkach jest nie tak.
Wiecie które kabelki należało by zmienić zamienić przełożyć?
Wiecie które kabelki należało by zmienić zamienić przełożyć?
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Podłączenie innego radia
daro2, po pierwsze użyj wyszukiwarki, po drugie uzyj wyszukiwarki, a po trzecie...
Zamień od strony radia kabel żółty z czerwonym(powinny być takie złączki, po prostu wepnij żółte w czerwone, a czerwone w żółte) i będzie pamiętać...
Zamień od strony radia kabel żółty z czerwonym(powinny być takie złączki, po prostu wepnij żółte w czerwone, a czerwone w żółte) i będzie pamiętać...