seryjny AFN po chipie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
w sensie kończyło się przełożenie - obroty silnika sie kończyły na 4300 i pupa - teraz mam maksymalne obroty przesuniete wyżej i do 4700 sie kreci... moc silnika tez może i coś tu miała do rzeczy jednak na wszystkich biegach szybciej kręci - teraz na 3 do 110 sie buja a wczesniej przy próbach 0-100 czasem zapinałem 4...Rapix pisze:nie skrzynia Ci sie kolego kocznyła tylko moc silnika
[ Dodano: Sro Cze 21, 2006 08:44 ]
a tu taki filmik...troche nie teges ale co mi tam
jechałem załadowany, w barku toreb pod sufit, film kreciła moja dziewczyna, niespecjalnie były warunki ale wydaje mi się że nie jest aż taki muł...
tak jak pisałem lepsze wrażenia są jak się przyspiesza w warunkach drogowych w zakresie 2000-3500 rpm niz katuje od 3500 do 4500 rpm - wynika to chociażby z przebiegu momentu...
- Chmielu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
cowboy, jal umieściłeś kamerę/aparat na zegary ??
Też bym sobie taki filmik nakręcił
BTW - całkiem spoko się wkręca
Też bym sobie taki filmik nakręcił
BTW - całkiem spoko się wkręca
Człowiek może bez końca patrzeć na dwie rzeczy. Na lewego cycka.... i na prawego.
Passat 1.8T - projekt K04
dlatego napisałem że pewnie lepsze wrażenia w normalnej jeździeuysy pisze:Na filmie kręcisz go jak benzynę
uważam że przeciągnąłem troche za wysoko - myśle że przy 4300 już powinienem zmieniac na wyższy...jednak moc rosnie ale i moment troche spada gwałtownie w dół...
moja dziewczyna kręciła i troche mi to przeszkadzało nie widziałem co sie dziejeChmielu pisze:cowboy, jal umieściłeś kamerę/aparat na zegary ??
to był mój pierwszy filmik, jechałem załadowany, i jeszcze nie wskoczyłem na gierkówke więc nie było gdziedjtom pisze:ale myślałem ze szafę zamkniesz....
ogólnie to trzeba byłoby się do takiego filmu przygotować, a ja se takiego spontana zrobiłem jadąć obładowany torbami - może nie jest to rewelka ale fajnie się ogląda
mam jeszcze jeden film - kręciłem sam - totalna padaka - patrzyłem na aparat, wskaźnik, i przed siebie, poza tym szum słychać bo miałem odkręcone szyby ...
ale wrzuce - niech tam.... kiedyś wyskocze nakręcić profesjonalnie filmiki
tu jade około 95 km/h na V biegu - boost pokazuje niecałe 0,2 bara - potem wciskam pedał - strzał ciśnienia do 1,5 bara i potem stabilizuje sie na około 1,16...
[ Dodano: Sro Cze 21, 2006 14:45 ]
aha i na koniec filmiku jest 160
- Chmielu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Kurde - to nieźlecowboy pisze:moja dziewczyna kręciła
Łapkę ma jak statyw nieruchomą
Człowiek może bez końca patrzeć na dwie rzeczy. Na lewego cycka.... i na prawego.
- research1
- Użytkownik
- Kontakt:
Wiec soft robiłem u goscią w Kobiórze. To jest jego opracowany soft na okolo 118 km i 280 NM. Potem wymieniłem wtryski na AFN ale na hamowni jeszcze nie byłem. Zamierzam pojechać ale sesji bo teraz za bardzo czasu nie mam :/BruceLee30 pisze:ile z tego zestawu wyniosles KM ? kto robil soft ?research1 pisze:ja mam chipa w swoim 1z i wymienione wtryski na AFN no i na A4 leci równe 200, dalej niestety nie chce :/ Czasami też mi sie ślizga sprzegło na 4 lub 5 ale zdarza sie to głównie wtedy kiedy nie wcisne do samego konca sprzegła.
nie pamietam dokładnie ale wiem że przy testach od 0-100 km/h na 3 biegu było juz zyłowanie i warto było przy 90 km/h wrzucic 4 - to samo wychodziło..Rapix pisze:cowboy a przy jakich obrotach Ci odcinało na 3 lub 4 biegu wczesniej? tez przy 4300???
po chipie (co widać na filmiku) dociagnąłem na 3 biegu do 110 km/h
[ Dodano: Sro Cze 21, 2006 20:19 ]
z obliczeń wynika że musiałem mieć wtedy (przy prawie 110 km/h) troszke ponad 4500 rpm i cmniej wiecej sie to zgadza i z obliczeniami i ze wskazanimi licznika i obrotka na filmie
[ Dodano: Sro Cze 21, 2006 20:21 ]
czyli wcześniej kręcił się do około 4300 a teraz kręcie się prawie do 4700 czyli do czerwonego pola