Witam. Poszukałem na forum, ale nie znalazłem- stąd założyłem nowy temat. Otóż w moim nowo nabytym Golfie IV 1.6 `98 rok nie działają elektryczne szyby z tyłu. Mam tzw. panel komfortu z którego przednie szyby działają, natomiast tylne nie. Próbowałem otwierać szyby również bezpośrednio z tyłu - dalej nic. Słychać jednak, że przekaźniki działają gdyż wciskając przycisk z panelu lub bezpośrednio z tyłu słychać takie pyknięcie ... mimo tego szyby ani drgną. Co mogę sprawdzić? od czego zacząć ? Może to uszkodzenie przycisku zabezpieczającego przed otwieraniem przez dzieci? Nie próbowałem jeszcze otwierać , ale zanim zacznę chciałbym wiedzieć od czego
2 sprawa
W aucie jest centralny lecz nie ma pilota ( będzie zakładany z porady tej ->
http://forum.samnaprawiam.com/nadwozie- ... -vt135.htm" onclick="window.open(this.href);return false; ) ale nie o tym chciałem. Gdy zamykam samochód z kluczyka, rygielki opadają, drzwi się zamykają, lecz przy rygielku lewym (od strony kierowcy) jest dioda która zaczyna mrugać dopiero przy drugim zamknięciu drzwi. Co oznacza ta dioda? od czego jest ? czy to jakaś blokada?alarm?
Dziękuje za pomoc!