Zatarta turbina
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Zatarta turbina
Witam,
Piąty raz zmieniana turbina z powodu zatarcia. Niby ciśnienie w porządku, ale teraz mechanik palną tezę, że być może jest to wina chipa jeżeli on jest. Od razu dodam, że nie mam kompletnie pojęcia jaka była turbina oraz jaka jest aktualnie oraz nie mam możliwości tego sprawdzenia. Może to być wina chiptuningu czy nie bardzo. Co może być przyczyną zatarcia turbiny ?
Pozdrawiam
Piąty raz zmieniana turbina z powodu zatarcia. Niby ciśnienie w porządku, ale teraz mechanik palną tezę, że być może jest to wina chipa jeżeli on jest. Od razu dodam, że nie mam kompletnie pojęcia jaka była turbina oraz jaka jest aktualnie oraz nie mam możliwości tego sprawdzenia. Może to być wina chiptuningu czy nie bardzo. Co może być przyczyną zatarcia turbiny ?
Pozdrawiam
Zatarta turbina
Ale co jest zatarte łopatki zmiennej geometrii czy wirnik sie zatarł na łozyskach?? Jaki motor??
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Zatarta turbina
Jak to rozumieć 1.9 TDI i po chipe wypluł 130HP, czy 1.9 TDI 130HP + ChipboleK1315 pisze: 1.9 TDI po chipe 130 HP

Chociaż być logi wrzucił to by było widać co jest tam na modzone, ciśnienie doładowania jakie jest zadane.
Zatarta turbina
1.9 TDI 110 HP po chipie 130 HP. Jakie logi mam Ci wrzucić skoro żadnych nie posiadam. Auto nie było na hamowni, ciśnienia doładowania nie znam, ale wiem od mechanika, że wszystko jest w porządku.
Padła teza, że ciśnienia oleju jest w porządku jak auto stoi lecz może ulec zmianie jak auto się porusza i olej się przelewa na boki i nie ma odpowiedniego smarowania. Mało prawdopodobne. Mechanik powiedział, że wina chipa, usłyszałem to i wybuchłem śmiechem. Jest możliwość cofnięcia chipa ? Jeżeli tak, to interesuje mnie osoba z okolic Wrocławia, która się zna na prawdę na tym i da mi gwarancję na to.
Turbina siada po ok. 800 km.
Pozdrawiam
Padła teza, że ciśnienia oleju jest w porządku jak auto stoi lecz może ulec zmianie jak auto się porusza i olej się przelewa na boki i nie ma odpowiedniego smarowania. Mało prawdopodobne. Mechanik powiedział, że wina chipa, usłyszałem to i wybuchłem śmiechem. Jest możliwość cofnięcia chipa ? Jeżeli tak, to interesuje mnie osoba z okolic Wrocławia, która się zna na prawdę na tym i da mi gwarancję na to.
Turbina siada po ok. 800 km.
Pozdrawiam
- italiano_83
- V.I.P.
Zatarta turbina
Nikt Tobie nie da gwarancji na takie cośboleK1315 pisze: da mi gwarancję na to.

To jakaś ostra lipa .....boleK1315 pisze:1.9 TDI 110 HP po chipie 130 HP.
Więc skąd ta wiedza o mocy 130HP ...boleK1315 pisze: Auto nie było na hamowni

Bardzo ciekawe na jakiej podstawie mechanik to stwierdził..boleK1315 pisze:ciśnienia doładowania nie znam, ale wiem od mechanika, że wszystko jest w porządku.
Tuner wgrywa ori soft i po sprawie 10min robotyboleK1315 pisze:Jest możliwość cofnięcia chipa ?

boleK1315 pisze: Mechanik powiedział, że wina chipa, usłyszałem to i wybuchłem śmiechem
Wcale bym się nie zdziwił gdyby mechanik miał racjeboleK1315 pisze:Turbina siada po ok. 800 km.

We Wrocławiu przecież jest pewnie nie jeden tuner wystarczy poszukać, na naszym forum jest np użytkownik evolution, zadzwoń pogadaj i będziesz wiedział.
Zatarta turbina
Źle się zrozumieliśmy. Potrzebuję osoby, która da mi gwarancję, że to wgra tak jak ma być, a nie laika, który robi to drugi raz ucząc się na tym aucie. Wiedz o 130 HP jest od niemca, który chipował to auto.
- italiano_83
- V.I.P.
Zatarta turbina
Więc skontaktuj się z użytkownikiem o którym pisałem, od razu powie co to za program siedzi w aucie.