Witam. Kilka dni temu ukradli mi radio z auta i niestety nie wypieli jednej kostki, tylko ja ucieli. Kostka, w ktorej jest osiem podlaczonych kabelkow jest cala. W drugiej powinno byc piec podlaczonych kabelkow, ale teraz nie wiem jak powinny byc podlaczone. Probowalem szukac cos na internecie i nawet dzialalo radio, ale samochod moglem zamknac dopiero jak wylaczylem radio(nie dzialal zamek centralny). Czy wie ktos jak podlaczyc te kabelki do kostki? Tak zeby radio dzialalo jak nawet wyciagne kluczyk i nie tracilo ustawien? Podaje jakie kable zostaly mi gole:
3 GRUBE: - 2x czerwony z bialym paskiem
- 1x brazowy
4 CIENKIE: - siwy z bialym paskiem
- niebieski z bialym paskiem
- siwy z niebieskim paskiem
- zolty z czerwonym paskiem
Dodam, ze mam VW Golfa IV. Prosze o pomoc. Z gory dziekuje
Podłączenie radia samochodowego
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Te cztery cienkie to glosniki podlaczaj po jedny to bedziesz wiedzial ktory gra.Patrz na oznaczenia jakie sa na radiu.Czerwony to plus drugi ze stacyjki na podtrzymanie pradu, brazowy masa-minus.
Dex P99r >Macrom 59.16[Dynaudio md100&Macrom Md.4] >Audison vr203 & Hifonics falcon >PPI 4200AM >Sony XES S-12
Jak nie chcesz zeby po wyciagnieciu klucza radio gasło to dwa czerwone zmostkuj.
(*·.¸(`·.¸ ¸.·´)¸.·*)
*No BaSs No FuN*
(¸.·´(¸.·* *·.¸)`·.¸)
*No BaSs No FuN*
(¸.·´(¸.·* *·.¸)`·.¸)