Tytuł zbyt ogólny więc sprostuję, dalej męczę się z moim toledo i zostało mi dosłownie kilka kabli.
Mianowicie najważniejsze to to
- gdzie ma iść przewód spod zbiornika płynu chłodniczego(bomby)? Dlugością i rozmiarem pasuje akurat gdzieś tam nad kolektor wydechowy w przepustnice, ale skoro to jest przewód wody to mam wątpliwości - przecież nie może tryskać w kolektor płynu..
Nie mogę ogarnąć tego silnika kompletnie. Mam również problem z linką od sprzęgła, jest ta sama, skrzynia również ta która była wcześniej mimo to linka nie dosięga do uchwytu w żaden sposób nawet regulacja nie pomogła.
następny problem to wsówka idąca w parze z kablem "+'' od rozrusznika,jak nie ma masy to silnik nie odpali a nie wiem gdzie ona ma być "wtyknięta" żeby było prawidłowo.
Proszę o jakieś rady albo rysunki/ schematy bo nigdzie naprawde nie mogę znaleść, mam zdjęcia 8V GL golfa diesla itp ale KR czy 9A to ni chole*y...
Składak KR/9A przewody i kable co i gdzie?
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
k-jetronic mechaniczny, nie mam dostępu do aparatu niestety w tej chwili..
Na początek napiszcie czy to jest oryginalna pompa?
O ten przewód pytałęm w poprzednich postach
Przewó pasuje jedynie do tego otworu w kolektorze
Ta wsówka nie podłączona do masy powoduje że silnik nie załapuje i tylko kręci
Ten przewód ma coś wspólnego z pompa paliwa bo nie zmasowany powoduje ze pompa w baku chodzi nierowno i przerywa
Do czego są te wsówki?jakies czujniki?
Ta kostka wychodzi ze sterownika gazu
te 3 kable chyba idą do parownika ale nie wiem jak je podłączyć
Jak możecie to napiszcie czy nie brakuje jakiś przekaźników
Do czego podłączyć 2 kostkę z komputera?
Tutaj też są jakieś 2 kostki
Tyle brakuje do podłączenia linki sprzęgła dodam tylko ze skrzynia i linka nie były zmieniane, w tle brązowa kostka również nie podpięta
Jak możecie to wypiszcie mi w miare możliwości jasno i czytelnie co do czego podpiąć
O ten przewód pytałęm w poprzednich postach
Przewó pasuje jedynie do tego otworu w kolektorze
Ta wsówka nie podłączona do masy powoduje że silnik nie załapuje i tylko kręci
Ten przewód ma coś wspólnego z pompa paliwa bo nie zmasowany powoduje ze pompa w baku chodzi nierowno i przerywa
Do czego są te wsówki?jakies czujniki?
Ta kostka wychodzi ze sterownika gazu
te 3 kable chyba idą do parownika ale nie wiem jak je podłączyć
Jak możecie to napiszcie czy nie brakuje jakiś przekaźników
Do czego podłączyć 2 kostkę z komputera?
Tutaj też są jakieś 2 kostki
Tyle brakuje do podłączenia linki sprzęgła dodam tylko ze skrzynia i linka nie były zmieniane, w tle brązowa kostka również nie podpięta
Jak możecie to wypiszcie mi w miare możliwości jasno i czytelnie co do czego podpiąć
No to tak, pompa jest ori i bez najmniejszego problemu powinna pasować i pracować jak należy.
Co do tej rurki to skąd ona wychodzi ? Jak z silniczka krokowego to ma być wpięta pomierzyć rozdzielacz a przepustnice; jak wychodzi z parownika ( kompensacja) to faktycznie ma być wpięta w przepustnicę ( nie tak jak napisałeś kolektor)
Kolego wszystkie masowe przewody poprzykręcaj do blachy.
Kostka z lpg to jest do diagnozy i ustawiania instalki poprzez PC
Do parownika idą kable +12 i masa, wychodzą one z centralki ( tej co przełączasz pb/lpg)
Kostka z tymi kablami to najprawdopodobniej do wstecznego i wchodzi w skrzynie biegów
Do podłaczenia brakuje zestawu gumek i blaszek. W kazdym szanującym sie sklepie motoryzacyjnym kupisz taki zestawik ok 10pln
Co do tej rurki to skąd ona wychodzi ? Jak z silniczka krokowego to ma być wpięta pomierzyć rozdzielacz a przepustnice; jak wychodzi z parownika ( kompensacja) to faktycznie ma być wpięta w przepustnicę ( nie tak jak napisałeś kolektor)
Kolego wszystkie masowe przewody poprzykręcaj do blachy.
Kostka z lpg to jest do diagnozy i ustawiania instalki poprzez PC
Do parownika idą kable +12 i masa, wychodzą one z centralki ( tej co przełączasz pb/lpg)
Kostka z tymi kablami to najprawdopodobniej do wstecznego i wchodzi w skrzynie biegów
Do podłaczenia brakuje zestawu gumek i blaszek. W kazdym szanującym sie sklepie motoryzacyjnym kupisz taki zestawik ok 10pln
ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA ECUDIAG www.ecudiag.pl
Hamownia klucze immo naprawa sterowników radio code
Wrocław 793-195-950
Regeneracja wtryskiwaczy CR wszystkich marek
Hamownia klucze immo naprawa sterowników radio code
Wrocław 793-195-950
Regeneracja wtryskiwaczy CR wszystkich marek
Dzięki dużo mi to pomogło, przewód wychodzi spod "bomby" jak napisałem wyżej spod zbiornika wyrównawczego. więc dokładnie gdzie ma wchodzić? z tyłu nad kolektorem wydechowym czy z przodu nad paskiem rozrządu?
w takim razie zostaje luzem jeden króciec przy przepustnicy od strony podszybia.. nie wiem co do niego podłączyć, do dwóch pozostałych wchodzą przewody od LPG