jak ustawic uszczelke pod glowica jr
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
panowie jak ustawic uszczelke zeby podczas zakladania glowicy sie nieprzesunela, chodzi mi o blok z JR-a, wczesneijszy blok z SB mial kolki ustalajace na uszczelke w bloku, od JRa niema tych koleczkow
śruby głowicy i tak się wymienia , więc utnij łebki od czterech starych szpilek , wkręć lekko do bloku na rogach , załóż uszczelkę , na to głowice , dokręć parę śrub w wolne otwory , na tyle delikatnie aby troszkę docisło uszczelkę , wykręć śruby z odciętymi łebkami i w to miejsce wkręć śruby , jeśli sobie jeszcze natniesz rowki na śrubokręt w tych z odciętymi główkami to z wykręcaniem nie będzie problemu
- IRAS AAZ
- Użytkownik
- Kontakt:
Jak wkrecisz szpilki w blok to głowicy na wsadzisz,chyba ze zdejmiesz kolektory. WYPRUBOWANE
Ja połozylem uszczelke na blok,i jeden trzyma głowice w powietrzu a drugi celuje 

Aktualnie skoda ale golfik w pamięci
no to kładziesz uszczelkę na blok , dokłada druga osoba głowicę do bloku , zostawiając między głowicą a blokiem tyle miejsca aby można było po wpuszczeniu obciętych szpilek , wkręcić je palcami do bloku , i jest uszczelka ustawiona
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Oj Sławek,Sławek...
Ja też nie mam tych kołków...i nie mam też takiego problemu...
Szpilki głowicy ustalają położenie uszczelki,bo otwory są dość dopasowane do nich.Kładziesz delikutaśnie głowice,lekko w palcach wkręcasz wszystkie szpilki i po kłopocie.
Ja też nie mam tych kołków...i nie mam też takiego problemu...
Szpilki głowicy ustalają położenie uszczelki,bo otwory są dość dopasowane do nich.Kładziesz delikutaśnie głowice,lekko w palcach wkręcasz wszystkie szpilki i po kłopocie.
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
oj michal, michal...
pytalem Ciebie o to, nic mi niepowiedziales
pytalem Ciebie o to, nic mi niepowiedziales

- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)