Biegi w mkI GTi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Biegi w mkI GTi
Bylem juz na technicznym z tym tematem ale nikt nie odpowiedzial,Czy ma ktos taka skrzynie 5-cio biegowa,ze 4 biegi wchodza normalnie tak jak w standardzie a 5 jest wciskana tak jak wsteczny z tym ze idzie na swoje miejsce??
Re: Biegi w mkI GTi
Moj koles tez tak mial w jedynce 1.8 GTI.Niektore skrzynie tak mialy w gti.azja1980 pisze:Bylem juz na technicznym z tym tematem ale nikt nie odpowiedzial,Czy ma ktos taka skrzynie 5-cio biegowa,ze 4 biegi wchodza normalnie tak jak w standardzie a 5 jest wciskana tak jak wsteczny z tym ze idzie na swoje miejsce??
jak zejmiesz mieszek to patrzysz i na lewarku jest taki plastyk, w mk2 bialy i po prawej i lewej stronie sa takie widelki, grabki, no nie wiem jak to nazwac. popatrz sobie tam i zczaisz o co biega. patrzysz jak wrzucasz wsteczny co sie dzieje, a potem piateczka i tez patrzysz co gdzie sie opiera, i tam siup. robilem tak juz w 2 samochodzikach:>
Chyba skrzynia jest przesunięta... kiedyś mi niby mechanik zle założył skrzynie i niemiałem trójki o mały włos bym skrzynie strącił ale i tak gdzieś po roku szukałem nowej to dostałem ale ludzie próbują takie kity wciskać skrzynie od pasatów itp. Nie tylko byle by sprzedać szukałem i znalazłem właściwą