Bicie kierownicy między 90-110 km/h !
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Bicie kierownicy między 90-110 km/h !
Zastanawiam się co to moze być że od prędkości 90km/h do 110 mam bicia w kierwonicy.
Kumpel powiedział mi że być może jest źle wyważone koło.
Mogę w to uwierzyć bo tak naprawdę to mam to po wymianie na letnie !
Ale czy to jest prawda ?
Ale czy to jest prawda ?
Ech te VW'je jak te kobiety nigdy dosyć i zawsze czarują !
- tomekzabrze
- Użytkownik
- Kontakt:
Tak jak koledzy pisali, moze być krzywa felga, pęknięte opasanie na oponie (guz), przychamowana opona lub delikatny luz na sworzniu lub końcówce drążka kierowniczego. Najbardziej stawiałbym na krzywą felge lub uszkodzoną opone bo ja mam tak samo w swoim i mam krzywą felge bo zaliczyłem jedną z dziur w naszych polskich drogach. Mam drgania na kierownicy pomiędzy 100-110km/hgolofs pisze:Zastanawiam się co to moze być że od prędkości 90km/h do 110 mam bicia w kierwonicy.
Ale czy to jest prawda ?
kawowy łozysko w kole nie ma nic do bicia koła.
Powodów moze być kilka być może sworzeń,lub też tłoczek do końca nie odbija od hamulunków i troszku obciera(ja tak miałem) ,moze końcówka drążka powoli pada lub też łozysko na amorku lub też amorek wywalony.
ewentualnie coś z przekładnią kierowniczą.
[ Dodano: Wto Cze 20, 2006 20:05 ]
Lub jak koledzy wyżej pisali.oprócz kawowego bo nie wiem co ma łozysko w kole do bicia kiery?Jak się ma łożycha do bani to szumi w zakrętasach no i na jeździe wprost.
Powodów moze być kilka być może sworzeń,lub też tłoczek do końca nie odbija od hamulunków i troszku obciera(ja tak miałem) ,moze końcówka drążka powoli pada lub też łozysko na amorku lub też amorek wywalony.
Lub jak koledzy wyżej pisali.oprócz kawowego bo nie wiem co ma łozysko w kole do bicia kiery?Jak się ma łożycha do bani to szumi w zakrętasach no i na jeździe wprost.
Najpierw pojadę na do wyważenia i się odezwę !fibolek pisze:kawowy łozysko w kole nie ma nic do bicia koła.
Sworzeń świeżo wymieniony, łożysko na amorku też.
Ech te VW'je jak te kobiety nigdy dosyć i zawsze czarują !
-
- Nowicjusz
Ja miałem podobne objawy - kierownica przy 80 km/h drgala mi na boki tez po wymianie opon na letnie.
Co sie okazalo ze goscie wywazali kola po odkreceniu na wyważarce - a powinno sie wyważac bez odkrecania (czyli razem z piastą).
golofs, radze abys pojechal wyważyc wszystkie 4 koła razem z piastami - powinno pomoc.
[ Dodano: Czw Cze 22, 2006 22:57 ]
koła po odkręceniu to można wyważać w maluchu ale nie w vw.
Co sie okazalo ze goscie wywazali kola po odkreceniu na wyważarce - a powinno sie wyważac bez odkrecania (czyli razem z piastą).
golofs, radze abys pojechal wyważyc wszystkie 4 koła razem z piastami - powinno pomoc.
[ Dodano: Czw Cze 22, 2006 22:57 ]
koła po odkręceniu to można wyważać w maluchu ale nie w vw.
Re: :)
Zgadza się, miałem też taki problem, było czuć jak trzepie całą budą, jak by turbulęcje, ale po wyważeniu kółek problem znikł, także nie masz naszczęście się czym przejmować, Pozdrawiamskater16 pisze:akurat to na 100 % beda kola do wuwazenia mialem kilka razy juz taki przypadek pozdrawiam