wiem że temat już był kilka razy, ale w zasadzie jednoznacznej odpowiedzi nie znalazłem.
otóż po podłączeniu zwykłego wzmacniacza chyba FIRST 4ry kanały do suba jest wszystko ok, natomiast po podłączeniu do niego głośników 3drożnych słychać już wszystkie dzwięki, alternator, silniczki, nawet pstryka jak sie naciśnie stop. po podłączeniu filtra przeciwzakłóceniowego nic sie nie poprawia. kable są pociągnięte osobno. czy po prostu ten wzmak to złom czy da sie coś jeszcze zrobić ? może jeszcze dodatkowy kondensator na alternator ? ma ktoś jakiś pomysł
zakłócenia
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
no jest kilka sposobów, chociaż, nie wszystkie mogą pomóc (a może i żaden):
-filtr na alternator (są na allegro)
-przebicie na chinchu
-masa z bagażnika (często lubi płatać figle i sa takie objawy jakie są)
-wzmacniacz niestety jest słaby, a nawet bardzo i może robić cyrki (i nie mówie tu o mocy)
narazie tyle
-filtr na alternator (są na allegro)
-przebicie na chinchu
-masa z bagażnika (często lubi płatać figle i sa takie objawy jakie są)
-wzmacniacz niestety jest słaby, a nawet bardzo i może robić cyrki (i nie mówie tu o mocy)
narazie tyle
Ja mam podobny problem. Mam radio SONY CDX-R6550, wzmacniacz JBL GTO 75.2 i 3-drożny system boschmanna w półce (zamierzam sprzedać, kupców zapraszam na gg: 4781102). Podczas jazdy słychać alternator i jest to dość wkurzające. Mam podciągnięty plus i minus bezpośrednio z akumulatora. Nie wiem gdzie szukac przyczyny... Ktoś jest w stanie mi pomóc?