Dziwnie Chodzi slinik po odpaleniu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- GolfoManiako
- Mały gagatek
Witam wszystkich forumowiczow.
Ostanio nabyłem Mk3 Gt 1.8 90PS I mam taki mały probłem. Gdy przekrece stacyjke kontrolki normalnie sie pala na liczniku Gdy odpale gasnie tylko kontrolka ładowania, ale swieci od oleju i płynu chłodzącego i tak delikatnie mrugaja. silnik rowno nie chodzi ma 1000 obrotow, puszcza dymy (ale nie oleju) i nie ma takiego odciecia szybkiego zaplonu jak inne gt 90ps te ma takie powolne. nie wiem o co w nim chodzi.. Prosze o pomoc.
Ostanio nabyłem Mk3 Gt 1.8 90PS I mam taki mały probłem. Gdy przekrece stacyjke kontrolki normalnie sie pala na liczniku Gdy odpale gasnie tylko kontrolka ładowania, ale swieci od oleju i płynu chłodzącego i tak delikatnie mrugaja. silnik rowno nie chodzi ma 1000 obrotow, puszcza dymy (ale nie oleju) i nie ma takiego odciecia szybkiego zaplonu jak inne gt 90ps te ma takie powolne. nie wiem o co w nim chodzi.. Prosze o pomoc.
Bóg stworzył nogi, aby dojść tam gdzie na glebie nie dojedziesz..
Brak ciśnienia ? Podjedź do mechanika niech zmierzy Ci ciśnienie oleju... Wtedy dowiesz się czemu nie gaśnie kontrolka;) może być uszkodzony czujnik ale wątpie
Mój GolF Mk3 - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=503143
- GolfoManiako
- Mały gagatek
Nie Raczej Nie to.. ale tak samo nie gasnie od płynu chłodzącego. ale gdyby to bylo zepsut to by tak wolno wchodzil na obroty i mial ciagle 1000 obrotów? I te kontrolki powinny mrugać normalnie chyba a nie tak delikatnie przygasają i żadnego dźwięku nie ma ostrzegającego..
- GolfoManiako
- Mały gagatek
pomoze mi ktos??
- GolfoManiako
- Mały gagatek
Nikt nie ma pomysłów?
Jaki przebieg? Co to znaczy "nie ma odcięcia zapłonu". Czy jak go kupiełeś chodził normalnie? Sprawdzałeś świece, kable i wreszccie ustawienie rozrządu? Czy objawy występują na zimnym czy ciepłym silniku? Jeśli chodzi o te kontrolki to raczej elektryk jest potrzebny a ty możesz jedynie sprawdzić połączenia przy czujnikach i bezpieczniki zakładając oczywiście, że poziomy tych płynów są ok albo przełożyć od kogoś na chwilę czujniki. Pzdr.
- GolfoManiako
- Mały gagatek
przebieg ok 190tys, znaczy wolno wkreca sie na obroty i nie odcina go tak szybko jak powinien. Tak jak go kupilem to chodzil normalnie, ale zachciało mi sie silnik wymieniac. swiece kable wszystko jest git. podejrzewam ze to na pewno jakas pirdoła siedi i smieje sie ze mnie. czujniki, plyny wszystko ok