Licznik powinien podejść z obojętnie jakiego 8v i być wyskalowany do 260km/h
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
To coś, co wyciągłeś ze skrzyni jest rozbieralne, odkręcasz plastikową nakrętke, sam implusator zostawiasz w spokoju, napęd wkręcasz spowrotem do skrzyni a do tego kupujesz linke prędkosciomierza (tylko musisz dobrze poszukać, bo potrzebujesz linki która pasuje do skrzyni 02A i licznika z G2 a o taką nie jest tak łatwo)gitfunfel pisze:Witam, mam kolejne pytanie. Chodzi mi o podłączenie prędkościomierza. W skrzyni (ATB) jest czujnik elektroniczny (191 919 149A) a licznik będę miał na linkę. Gdzieś na forum była już o tym kiedyś mowa ale nie umiem znaleźć tego tematu. Na co zmienić ten impulsator? Czy w ogóle montowano w skrzyniach G60 prędkościomierze na linkę czy tylko elektroniczne. A druga sprawa to tzw. "indeksy prędkości" licznika. Jaki indeks musiałby mieć licznik, żeby wszystko fungowało dobrze?
U mnie żółto-czerwony idzie do górnego pinu.1. Zerwały mi się kabelki z wtyczki przełącznika ciśnienia instalacji paliwa i teraz nie wiem który kabelek gdzie ma być. Jest czerwo-żółty i czerwono-biały. Który ma być w na dole a który na górze wtyczki?
to nie jest przełąćznik ciśnienia paliwa, gdzieś wyczytałem, że jest to czujnik temperatury paliwa, że jeśli temp. paliwa jest zbyt wysoka to załącza się wentylator chłodnicy i chłodzi kompręgitfunfel pisze:1. Zerwały mi się kabelki z wtyczki przełącznika ciśnienia instalacji paliwa
kolega w temacie dobrze nazwal to przelacznik cisnienia ,nie temperatury, jest to potwierdzenie cisnienia 1,2 bara dla ukladu wychladzaniapontos87 pisze:to nie jest przełąćznik ciśnienia paliwa, gdzieś wyczytałem, że jest to czujnik temperatury paliwa, że jeśli temp. paliwa jest zbyt wysoka to załącza się wentylator chłodnicy i chłodzi kompręgitfunfel pisze:1. Zerwały mi się kabelki z wtyczki przełącznika ciśnienia instalacji paliwaja nie mam tego w ogóle podłączonego, bo mam wiązkę z PF-a
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość