Climatronik
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Climatronik
witam mam pytanie odnosnie temperatury w srodku samochodu gdy ustawie temperature na 18 stopni to leci ciepłe powietrze ( bez właczonej klimatyzacji bo nie działą).
Sprawdzałem u znajomego i leci zimne. i czemu tak to jest czym to jest spowodowane??
Sprawdzałem u znajomego i leci zimne. i czemu tak to jest czym to jest spowodowane??
Climatronik
A sprawdzałeś jakie ustawienie ma kolega ... AUTO ... ECON ... czy nic się nie pali po prawej stronie jak włącza
Nie spodziewaj się zimnego powietrza jak ustawisz 18 stopni skoro piszesz ,ze klima Ci nie działa ..
U kolegi pewnie jest sprawna , ustawia Auto albo nic się nie wyświetla i klima tłoczy chłodne powietrze ... ot co
Nie spodziewaj się zimnego powietrza jak ustawisz 18 stopni skoro piszesz ,ze klima Ci nie działa ..
U kolegi pewnie jest sprawna , ustawia Auto albo nic się nie wyświetla i klima tłoczy chłodne powietrze ... ot co
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Climatronik
xxx9191, może obieg wewnętrzny masz włączony,albo silniczek sterujący klapką tego obiegu nie działa..
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Re: Climatronik
Szukajka i "Samodiagnoza klimatronik" i zobaczyć komunikaty, albo podpiąć pod komputer i zobaczyć błędy.xxx9191 pisze:a jak to sprawdzic czy te klapki działaja??
Trzecie wyjście wymontować filtr przeciwyłkowy i sprawdzić czy po zmianie obiegów klapa w kanale dolotowym powietrza zamyka się
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Re: Climatronik
Skoro napisałem żeby w ten sposób sprawdzić to chyba oczywiste że będzie widać i da się to zrobićxxx9191 pisze:bedzie widac normalnie te klapki jak zdemontuje?
Climatronik
Wtedy masz ciągle obieg zamknięty ... powietrze z zewnątrz nie dociera do auta ...
Zdemontuj filtr powietrza , 2 osoba niech przełącza obiegi a ty zobacz czy klapa chodzi
Zdemontuj filtr powietrza , 2 osoba niech przełącza obiegi a ty zobacz czy klapa chodzi
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Climatronik
od tego zacznijguziolek pisze:Szukajka i "Samodiagnoza klimatronik" i zobaczyć komunikaty, albo podpiąć pod komputer i zobaczyć błędy.