skrzynia biegów nie osiąga maksymalnej prędkości
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Zmieniłem silnik z 1.4 16V na 1.6 16V Silnik pracuje idealnie nie ma żadnych błędów. Jest problem z osiągnięciem prędkośći maksymalnej która powinna wynosić 190km/h a osiagam tylko ok 150km/h (licznikowe). Prędkość 150km/h osiągam przy ok 5500obr/min. i kończy się skrzynia.
Podejrzewam ,że mam zmienioną skrzynie. Na skrzyni nie ma żadnej tabliczki jak zidentyfikować skrzynię. Jaką kupić do 1.6 16v?
Podejrzewam ,że mam zmienioną skrzynie. Na skrzyni nie ma żadnej tabliczki jak zidentyfikować skrzynię. Jaką kupić do 1.6 16v?
Pierwsza sprawa to nie 190 a 171 km/h. Druga sprawa to ile ty byś chciał męczyć ten silniczek. Przecież to 75 KM ma ciągnąć 1250 kg masy własnej. Do prędkości w okolicy 190 dochodzą diesle powyżej 90KM i mocniejsze benzyny.
To moc silnika się kończy a nie skrzynia. Bo silnik mógłby dojść na wyższe obroty do odcinki ale nie ma siły.
To moc silnika się kończy a nie skrzynia. Bo silnik mógłby dojść na wyższe obroty do odcinki ale nie ma siły.
-
- Forum Master
Re: skrzynia biegów nie osiąga maksymalnej prędkości
No chyba nie mogę się z tym zgodzić... bo moc to około 105KM i książkowe v max to około 192km/h.jhosef pisze:Pierwsza sprawa to nie 190 a 171 km/h. Druga sprawa to ile ty byś chciał męczyć ten silniczek. Przecież to 75 KM ma ciągnąć 1250 kg masy własnej.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=278106" onclick="window.open(this.href);return false;
Aj sorki. Zrobiłem czeski błąd i odwróciłem silniki:)poolak2006 pisze: jhosef napisał(a):Pierwsza sprawa to nie 190 a 171 km/h. Druga sprawa to ile ty byś chciał męczyć ten silniczek. Przecież to 75 KM ma ciągnąć 1250 kg masy własnej.
No chyba nie mogę się z tym zgodzić... bo moc to około 105KM i książkowe v max to około 192km/h.
poza tym dosc duze obroty swiadcza wlasnie jakims podejrzanie malym przelozeniu jak na nadbieg bo predkosc nieduza. Najlepiej sprzwdzic gpsem jaka jest faktyczna predkosc porownujac z licznikiem.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Maksymalna predkość licznikowa 155km/h a na GPS-ie 164km/h Różnica wynika z założenia większych opon. Ciągle brakuje prędkości. Oczywiście, że auto nigdy nie będzie demonem prędkości ale chodzi mi o ekonomię. Na tej skrzyni przy prędkośćiach 90-110km/h mam zaduże obroty silnika co niepotrzebnie przekłada się na spalanie. Muszę zidentyfikować posiadaną skrzynię i zmienić na prawidłową. Jaką mam założyć ,o jakich numerach? Może ktoś ma na zbyciu pasującą lub może polecić mi miejsce gdzie taką mogę nabyć (w dobrej cenie ) Moją skrzynie mogę sprzedać , zamienić. Czekam na porady
Skrzynkę masz raczej od 1.4 ///
Zerknij tutaj http://www.btinternet.com/~a_hutton/VW_ ... ailure.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Zerknij tutaj http://www.btinternet.com/~a_hutton/VW_ ... ailure.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
tak byla o tym mowa juz nie na jednym forum. Powiem szczerze ze taki cos sie stalo kuzynowi kiedys dawno temu jeszcze w felicji. Mozna ta stronke wrzucic w google i przetlumaczyc na polski to bedzi ebardziej zrozumiale. http://translate.google.pl/translate?hl ... rmd%3Divns. Z opisu wynika iz jest zestaw naprawczy ktory zastepuje te nity sruba z nakretka ale oczewiscie jesli obudowa skrzyni nie jest uszkodzona lub dało sie ja naprawic. W sumie to sporo skrzyn juz tez rozbieralem i skladalem powiem szczerze ze zazwyczaj ten wieniec sie przykreca srubami a ten pomysl z nitem to jakies nieporozumienie ze strony vaga.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Ja mam ERT. Niby jest w grupie ryzyka ale na razie 170 000 km i jest spokój.dddpawel pisze:Jaką mam założyć ,o jakich numerach?