Problem wspomaganie Polo
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Problem wspomaganie Polo
Witam mam taki problem. Chodzi o to ze podczas skrecania kol w lewo lub prawo slychac zgrzyt jakies trzeszczenie. Mam polo 1.9d z 1995 roku niedawno wymienilem pasek bo myslalem ze moze to to ale niestety nic to nie pomoglo.
...przepisy to podstawa
-
- Mały gagatek
Problem wspomaganie Polo
No wlasnie nie mam pojecia co to? bo na postoju czasem gdy dodaje gazu to tez to slychac. Jak by cos metalicznego sie slizgalo taki dziwny dzwiek
...przepisy to podstawa
Problem wspomaganie Polo
Witam,
tak jak mówi stonefree to końcówki drążków.
Ostatnio sam zdejmowałem gumki i po oczyszczeniu starego smaru-raczej syfu, nałożyłem nowy smar, i już po trzeszczeniu.
tak jak mówi stonefree to końcówki drążków.
Ostatnio sam zdejmowałem gumki i po oczyszczeniu starego smaru-raczej syfu, nałożyłem nowy smar, i już po trzeszczeniu.
-
- Mały gagatek
Problem wspomaganie Polo
NIe mam kompletnie pojecia co to. Ale dziwne jest to ze na luzie na postoju jak skrece kola to to trzeszczy. jak by cos metalowego sie slizgalo. nie wiem :/
...przepisy to podstawa
-
- Mały gagatek
Re: Problem wspomaganie Polo
Zrzuć koła, podnieś auto, i sprawdź końcówki drążków-poruszaj-jak chodzą ciężko to masz odpowiedź-nie będą "trzeszczały" jak będziesz sprawdzał-ale będą ciężko chodziły.
Samochód jak stoi na kołach to te końcówki muszą "dźwignąć" jego ciężar by skręcić- a jak są wypracowane i chodzą bez smaru to metal trze o metal i stąd ten odgłos-wewnątrz wydaje się jakby we wspomaganiu coś tarło...
Podobnie ze sworzniem prowadzącym-na wahaczu.
Samochód jak stoi na kołach to te końcówki muszą "dźwignąć" jego ciężar by skręcić- a jak są wypracowane i chodzą bez smaru to metal trze o metal i stąd ten odgłos-wewnątrz wydaje się jakby we wspomaganiu coś tarło...
Podobnie ze sworzniem prowadzącym-na wahaczu.
-
- Mały gagatek
Problem wspomaganie Polo
aaa no moze i to tez byc. a co ty na taki pomysl jak by je nakluc igla ta kume i wtrysnac stzykawka z igla tam smaru
...przepisy to podstawa
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Problem wspomaganie Polo
Końcówka drążka dobrej firmy kosztuje do 60 PLN. W starej zrobiła się rdza. Smarując ją , może się zdarzyć wypłuczesz tę rdzę i zrobi się nadmierny luz. Zdarzały się, fakt że w skrajne, ale przypadki, że klka końcówki lub sworznia wypadała na wyboju ze swojego gniazda , a wtedy ... Wybór należy do ciebie.Pawello747 pisze:nakluc igla ta kume i wtrysnac stzykawka z igla tam smaru
-
- Mały gagatek
Problem wspomaganie Polo
Aha no rozumiem. No ale jak ja gazu dodaje przy skreconych kolach to ten dzwiek tez jak by przspiesza razem z obrotami jak by sie cos slizgalo moze cos w pompie od wspomagania
...przepisy to podstawa
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Problem wspomaganie Polo
A ten pasek jest dobrze naciągnięty? Weź kluczem imbusowym za koło pasowe pompy i sprawdź, czy się nie obraca w pasku.
-
- Mały gagatek
Problem wspomaganie Polo
Dobrze naciagniety. mechanik wymienial ale mowil cos o napinaczu ze jest jakis inny wstawiony bez sprezyny czy cos ze na stale zrobiony jest
...przepisy to podstawa