Montaż elektrycznych szyb

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
piotrusss89
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: piotrusss89 » ndz sie 07, 2011 23:02

Witajcie ponownie..otóż przeszukałem google ale nie znalazłem odpowiedzi na pytanie..

Zamontowałem elektryczne szyby..wszystko działa prawa się opuszcza i podnosi,nic nie stuka nie chrupie..za to w prawej zaczęło się coś dziać bo przy opuszczaniu,opuszcza się kawałek i się zatrzymuje..dopiero jak dam parę razy góra dół dół góra coś puszcza i schodzi na dół..za to jak wraca to słychać w końcowej fazie chrupanie..nie wiem czym to może być spowodowane..czy to możliwe że trze o silniczek szyb? czy raczej coś innego?jest szansa to naprawić?za cały mechanizm z przyciskami dałem 100zł a tu teraz po paru dniach taka lipa..

Moja Bryka :-) http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=491633" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz sie 07, 2011 23:21

Trudno być pewnym z Twojego opisu ale sam silniczek rzadko daje takie objawy, raczej linka z prowadnicami, kosztuje to ok 7-8 dych w zamienniku do którego przekładasz silnik z modułem więc nie taki dramat, zwłaszcza że 100 złotych to śmiesznie tanio kupiłeś cena mogła wynikać z tego że uszkodzony

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
piotrusss89
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: piotrusss89 » ndz sie 07, 2011 23:25

A ciężko się to przekłada?;> i czy te zamienniki to nie jakaś tandeta? kupiłem to od znajomego który skasował gofra na terenie szczecina i za grosze oddaje części.. ;)

Moja Bryka :-) http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=491633" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz sie 07, 2011 23:31

Bardzo łatwo jakość jest wystarczająco dobra, ja mam w drzwiach kierowcy 2 lata zamiennik Toprana czyli najwięcej używana szyba i nic się nie dzieje. Jeśli potrafiłeś zamontować mechanizmy to nie będziesz miał żadnego problemu

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
piotrusss89
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: piotrusss89 » pn sie 08, 2011 08:19

Dobra,dzięki po patrze na zachowanie tego mechanizmu i jak będzie dalej coś nie tak to wymienie;)

Garsija6
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Garsija6 » sob gru 15, 2012 00:40

kolego Paweł Marek tez dokładam elektryczne szybki mam wszystko razem związką z pod deski nie wiem gdzie co jak z czym podłączyć jest gdzies schemat tej wiązki albo była już studiowana ta wiązka ? :pub:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”