Halasujace popychacze - srodek zaradczy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Halasujace popychacze - srodek zaradczy
Widzialem srodek firmy Liqui Moly ktory dolewa sie do oleju majacy za zadanie zmniejszyc/wyeliminowac halasuajce juz popychacze. U mnie delikatnie juz stukaja na zim,nym silniku tak maxymalnie 3sekundy wiec jeszcze mozna pojezdzic Ale ten srodek drogi nie jest jest dobre firmy wiec czy warto go sprobowac??? Mial juz ktos do czynienia z czyms podobnym, pytam gdyz ja jestem sceptycznie nastawiony na takie wynalazki
Ostatnio zmieniony czw kwie 05, 2007 16:15 przez skuri, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
U mnie też jeden stuka bardziej niz inne i za cholere nie zaleje silnika takimi wynalazkami. wole pojeżdzic troche na stukającym ,odłożyć kase na wymiane niz lac do silnika jakies wynalazki a po 20tys płakać że trzeba bedzie remonick robic.
NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!
NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!
...pomału do celu......w planach Suka GS 500, na początek oby sił wystarczyło :hmm:
mi też jeden stukał, ale zmieniłem olej z Lotosa na Mobil- też mineralny i niedługo potem się uspokoiło. Stuka czasem przez 3 sec. ale jak sprzęt stoi tydzień nieodpalany. W drugim golfie mam to samo, tylko popychacz potrafi stukać przez 5 min. dopóki się silnik nie rozgrzeje, ale może po wymianie oleju się polepszy (Goebels nie wymieniał oleju chyba przez 5 lat, bo zlewał się jak woda i śmierdział benzyną- przez to pewnie nieźle silnik dostał po dupie). Na razie zalałem Lotosem a po 5tyś km zaleję Mobilem Super- mam nadzieję, że pomoże
Są dwa powody stukania popychaczy: pierwszy to to, że się kończą, a drugi to to, że prowadnica popychacza czli otwór w głowicy ma już za duży rozmiar i olej w popychaczu ma mniejsze ciśnienie niż powinien. Kiedyś widziałem takie nadwymiarowe popychacze ale nie pamiętam gdzie. Na waszym miejscu bym zmienił i nic nie dolewał. Olej jest tak zrobiony, że ma jakieś swoje właściwości, a po dolaniu do niego jakiegoś wynalazku te właściwości mogą się zmienić i żywotność oleju spadnie znacząco.