elektryczny szyberdach - nie dziala
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Forester
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
elektryczny szyberdach - nie dziala
moze mi ktos poradzic jak naprawic szyberdach?
machanizmy od niego nawet nie drgna przy manipulowaniu przyciskiem.
bezpieczniki dobre.
moze to silnik?
albo sam przycisk moze nie laczy?
jka mozna to sprawdzic?
machanizmy od niego nawet nie drgna przy manipulowaniu przyciskiem.
bezpieczniki dobre.
moze to silnik?
albo sam przycisk moze nie laczy?
jka mozna to sprawdzic?
spróbuj poruszyć go inbusem czyli ręcznie, jak by zadziałało to już duży plus, jeśli nie pójdzie to masz już problem tak jak wszyscy pisali bo jest jakaś wada mechaniczna.
ja wymienialem w tamtym tygodniu lewą linkę i szyber działa, ale nie mogłem go ustawić dobrze i cieknie mi, może ktoś wie jak to złożyć do kupy prawidłowo?
jeszcze jedno jak odsuniesz zaślepkę od miejsca, w które podłancza się imbus aby recznie ruszyć szybra to pamiętaj ze jak jej nie zasłonisz to elektryczny silnik nie wystartuje, bo sam się na to nabrałem i sądziłem, że coś mi padło znowu
ja wymienialem w tamtym tygodniu lewą linkę i szyber działa, ale nie mogłem go ustawić dobrze i cieknie mi, może ktoś wie jak to złożyć do kupy prawidłowo?
jeszcze jedno jak odsuniesz zaślepkę od miejsca, w które podłancza się imbus aby recznie ruszyć szybra to pamiętaj ze jak jej nie zasłonisz to elektryczny silnik nie wystartuje, bo sam się na to nabrałem i sądziłem, że coś mi padło znowu
hehe, az mnie serducho staneło jak cały dzień się motałem z podsufitka i szybrem a tu po złożeniu nie działaPXW pisze:No to ciekawe z ta zaślepką
może ktoś wie co zrobić z uszczelka gdy wygląda ok ale jednak cieknie nią, sądze że odkształciła sie od zimna stojąc jedna stroną na ziemi, nei wiem czy to jest możliwe nawet :/
- paolo
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
moze ten link w czyms pomoze wprawdzie z corrado no ale moze akurat http://www.corrado.com1.pl/forums/index ... topic=4843
- Forester
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- wyciagnalem plastyk pod silniczkiem od szyberdachu a tam jest cos jakby wtyczka ok. 5cm szer, 1 cm wys. przyczepiona plasko do silniczka zwrocona w kierunku tylu samochodu - i jakby brakowalo wtyczki/zlaczki laczacej sie z nia...tylko nie wiem co to laczy - zasilanie od silnika szyberdachu z reszta elektryki??
ponizej 2 fotki przedtawiajace to o co pytam
istnieje tez taka mozliwosc ze gdyby ta wtyczka byla z czyms polaczona to moze by jakies komplikacje z tego wynikaly??
i moze ktos wie jka sie fachowo nazywa ta wtyczka ktorej jak mi sie wydaje brakuje, pls
ponizej 2 fotki przedtawiajace to o co pytam
istnieje tez taka mozliwosc ze gdyby ta wtyczka byla z czyms polaczona to moze by jakies komplikacje z tego wynikaly??
i moze ktos wie jka sie fachowo nazywa ta wtyczka ktorej jak mi sie wydaje brakuje, pls
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
zobacze jak to jest u mnie i foty trzasne jak cos, mi to wyglada na wtyczke, która steruje całym szybrem, no nie licząc tej przy przełączniku/lampkach
ps. u mnie chyba coś tam siedz, możesz jeszcze wyciągnąć lampke oraz odkręcić przednie klapki od słońca i wyciągnąć tapicerke przy uszczelce od szybra, żeby zobaczyć czy nie pałęta ci się tam jakiś przewód
ps. u mnie chyba coś tam siedz, możesz jeszcze wyciągnąć lampke oraz odkręcić przednie klapki od słońca i wyciągnąć tapicerke przy uszczelce od szybra, żeby zobaczyć czy nie pałęta ci się tam jakiś przewód