Witam
Chyba mi sie wysypał przegub wewnętrzny, ale nie jestem pewny.
Podczas jazdy, gdy skręcę delikatnie ale dynamicznie w prawo, to spod lewego koła wydobywa się metaliczny dźwięk, jakby oscierały o siebię 2 metalowe elementy. Podczas jazdy prosto dźwięk ten się nie pojawa, występuje natomiast powtarzający się dźwięk delikatnego grzechotania. Dochodzi do tego jeszcze buczenie w kołach i nie wiem czy dodatkowo wysypało się łożysko, czy ot z tego, buczenie jakby bardziej z prawej strony.
Patrzyłem pod autem, odkręcałem koło i wychodzi na to, że w okolicy łożyska i przegubu przy kole wszystko jest ok.
Jak położyłem się pod autem, i ruszałem samochodem popychając za koło lekko do przodu i do tyłu to właśnie gdiześ w okolicy końca półosi słychać było delikatne grzechotanie.
Czy dobrze myślę, ze to może być przegub wewnętrzny, czy takie dźwięki mogą oznaczać co innego?
Czy to przegub wewntrzny?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Czy to przegub wewntrzny?
Ruszając autem trzymając półoś sprawdź luz gumę przy skrzyni. Wewnętrzny objawia się raczej szarpnięciem przy puszczaniu sprzęgła. Wymiana prosta jeśli coś
Niech Golf bedzie z Tobą :)
Posiadam kabelek + VAG w razie czego pomogę. Pisać !!!!
Specjalista w 1.6 SR - AKL- :)
Posiadam kabelek + VAG w razie czego pomogę. Pisać !!!!
Specjalista w 1.6 SR - AKL- :)