no wiadomo,że nie przy spokojnej jeździe tylko z gazem w podłogępiotrekgal pisze:to chyba jak w tych obrotach momentalnie wcisniesz gaz w podloge.maciyk pisze:ja miałem w oryginale K03, teraz mam T3 i przy 2500obr na V biegu mam około 1bara, max doładowanie mam ustawione na 1,3bara
Cisnienie turbo
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Cisnienie turbo
- IRAS AAZ
- Użytkownik
- Kontakt:
Cisnienie turbo
pin od 1,6 obrucony najbardziej agresywnie obracałem go to nic nie daje. Byłem w trasie i auto jedzie do 3tys i przy 3 przestaje ciagnac i zaczyna dymic Wykonczy mnie nerwowo Nie wiem co robic juz, i musze troche pompe cofnac z powrotem bo jak zimny to przerywa i dymi na niebiesko
Aktualnie skoda ale golfik w pamięci
- IRAS AAZ
- Użytkownik
- Kontakt:
Cisnienie turbo
Patrzałem przy około 2tys obrotów po odłaczaniu i załanczaniu tego dolnego elektrozaworu silnik zaczyna bardzo delikatnie głosniej klepac. Pompe cofnełem o połowe togo co predzej przestawiłem
Aktualnie skoda ale golfik w pamięci
Cisnienie turbo
możesz mieć jeszcze lekko przypieczony zawór WG i nie domyka się do końca albo lekko wypalone gniazdo i przez to turbi będzie wolniej wstawać