palen pisze:andy_lodz pisze:A sprawdzałeś termostat? Przecież to termostat na dole chłodnicy załącza wentylator ,a nie czujnik temperatury Jak wyjmiesz termostat do sprawdzenia to niestety ci płyn wyleci(termosta jest na dole chłodnicy po prawo jak otworzysz maske) a sprawdza się go mocząc końcówke wgotującej wodzie.Pwyżej 90 stopni powinien zacząc przepuszcazac prad - zeby załączyć wentylator.
wydaje mi sie ze pomylies pojecia

teremostat NIE PRZEWODZI PRADU!! posrednio wplywa na wlaczenie wiatraka puszczajac duzy obieg i goraca ciecz na czujnik temp i wtedy wlacza sie wiatrak jak jest za goraco

rownie dobrze mozna powiedziec ze przeciez Ty wlaczas wiatrak, swoja jazda bo jak sie wleczesz na niskim biegu np w korku to tez wlaczysz wiatrak
Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie termostat jest po lewej stronie pod pompa wody , w okolicach pompy wspomagania ale w bloku a nie w chlodnicy

To o czym mowisz to czujnik temperatury w chlodnicy i to on jak ma za goraco to wlacza wiatrak
ale moje pytanie brzmi , bo nie wiem czy dobrze rozumiem ze wiatrak ma dwie predkosci?? bo ja nie zauwazylem tego u siebie , moj jak sie zagrzeje to zaczyna chlodzic ze stala predkoscia. czekalem kiedys na odpalonym aucie i wydaje mi sie ze predkosc jest u mnie jednakowa, co prawda wlaczal sie co jakis czas ale na pewno nie szybciej :)Moze mam cos skopane? ale skoro dziala i spelnia swoja role.... tak tylko pytam z Ciekawosci , a na marginesie to w Fordzie Courierze jest tak ze wiatrak Ci sie wlaczy jak masz kluczyk przekrecony

tzn ze jak masz gorace auto i podczas jazdy Ci sie wlaczy wiatrak to jak wysiadziesz z auta ,to on przestaje dmuchac i zdarza sie ze weze nie wytrzymuja :)bo obieg stoi i temperatura b. wysoka

ale sie rozpisalem łoooo