Mam niedzialajaca dmuchawe w swoim mk2 ;/ Wczoraj rozbierajac przedni panel natknalem sie na uciety i zaizolowany niebiesko-szary przewod, ktory jest przewodem srodkowym kostki podlaczanej do panelu i sluzacej do podswietlania suwakow. Czyktos wie do czego ten kabel i gdzie go podlaczyc? Podswietlenie dmuchawy dziala, jednak zaden z biegow jej nie uruchamia. W archiwum znalazlem porady, jednak wiekszosc z nich dotyczyla niedzialajacej na niskich biegach.
Czesto spotykalem sie, zeby oczyscic styki kolo przelacznika, ale zabardzo nie wiem gdzie/jak? Moze jakas fotka pomocnicza i sugestie??
dmuchawa - wiszacy kabelek ?@!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
dzis wszystko rozebralem i na spokojnie sprawdzalem sama dmuchawe (oswietlenie dziala i bez tego kabla wiec nie grzebie) Otoz przyczyna niesprawnej dmuchawy tkwila w przelaczniku. Rozebralem go, wyczyscilem styki, pogialem blaszki i 3 sprezynki, jednak teraz mam taka sytuacje:
0 - dmucha najmocniej
1 - nie dmucha
2 - nie dmucha
3 - dmucha najslabiej
Pytanie, gdzie moze tkwic blad? Po rozebraniu przelacznika, chyba nie da sie tam niczego pomylic, bo poprostu nie pasowaloby przy skladaniu. Czyzbym mial zle zamontowane kable? (ich nie ruszalem i raczej wygladaja na fabrycznie zrobione) A moze poprostu kupic nowy sam przelacznik, gdzie go dostane?? bo cena to raczej groszowa sprawa
0 - dmucha najmocniej
1 - nie dmucha
2 - nie dmucha
3 - dmucha najslabiej
Pytanie, gdzie moze tkwic blad? Po rozebraniu przelacznika, chyba nie da sie tam niczego pomylic, bo poprostu nie pasowaloby przy skladaniu. Czyzbym mial zle zamontowane kable? (ich nie ruszalem i raczej wygladaja na fabrycznie zrobione) A moze poprostu kupic nowy sam przelacznik, gdzie go dostane?? bo cena to raczej groszowa sprawa

haha chyba jednak mozna pomylic skoro tak masz
ja bym rozebral jeszcze raz przelacznik i moze za mocno podgieles niektore blaszki przyjzyj sie ktore maja zwierac i czy jakiejs niepodgioles przesadnie,a przelaczniki to bym na szrocie szukal bo w sklepach tego nigdy nie widzialem(no moze sa ale na zamowienie)