Kratka nawiewu oraz pielęgnacja deski - pytanie.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam.
Niestety nie mam teraz pod ręką żadnego golfiacza, stąd to pytanie.
Po prawej stronie deski rozdzielczej (siedząc w aucie) mamy głośnik i kratkę nawiewu. Podobnie jest po stronie lewej Dokładnie chodzi mi o to, że po stronie lewej (od kierowcy) mamy dodatkowy okrągły otwór na nawiew bocznej szyby z boku deski. Po stronie prawej też jest taki otwór, ale tutaj zaczyna się problem, bynajmniej z mojej niewiedzy. Mam w domu miękką dechę, która czeka na założenie. Strona od kierowcy wizualnie mi się zgadza, natomiast strona prawa od pasażera nie, wiem że wchodzi tam osłona głośnika, kratka nawiewu i jakoś kurcze brakuje mi osłony na ten dodatkowy nawiew boczny.
Ma ktoś z was foto prawej strony, tj kratki nawiewu, osłony głosnika i boku deski w tym miejscu ? Zjada mnie niepewność a jak pisałem, nagle wszystkie golfy zniknęły z okolicy...
EDIT:
Poszukałem od d*** strony, wbiłem na temat o wymianie nagrzewnicy i mam foto
Dla potomnych:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=290954" onclick="window.open(this.href);return false;
A teraz dalsze pytanie:
Czym pielęgnujecie miękkie deski ? Po wymyciu mam dechę w pełnym macie, trochę głupio to wygląda, tym bardziej że mam wrażenie że nie ma pełnej czerni, tylko jakaś taka szara...
Niestety nie mam teraz pod ręką żadnego golfiacza, stąd to pytanie.
Po prawej stronie deski rozdzielczej (siedząc w aucie) mamy głośnik i kratkę nawiewu. Podobnie jest po stronie lewej Dokładnie chodzi mi o to, że po stronie lewej (od kierowcy) mamy dodatkowy okrągły otwór na nawiew bocznej szyby z boku deski. Po stronie prawej też jest taki otwór, ale tutaj zaczyna się problem, bynajmniej z mojej niewiedzy. Mam w domu miękką dechę, która czeka na założenie. Strona od kierowcy wizualnie mi się zgadza, natomiast strona prawa od pasażera nie, wiem że wchodzi tam osłona głośnika, kratka nawiewu i jakoś kurcze brakuje mi osłony na ten dodatkowy nawiew boczny.
Ma ktoś z was foto prawej strony, tj kratki nawiewu, osłony głosnika i boku deski w tym miejscu ? Zjada mnie niepewność a jak pisałem, nagle wszystkie golfy zniknęły z okolicy...
EDIT:
Poszukałem od d*** strony, wbiłem na temat o wymianie nagrzewnicy i mam foto
Dla potomnych:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=290954" onclick="window.open(this.href);return false;
A teraz dalsze pytanie:
Czym pielęgnujecie miękkie deski ? Po wymyciu mam dechę w pełnym macie, trochę głupio to wygląda, tym bardziej że mam wrażenie że nie ma pełnej czerni, tylko jakaś taka szara...
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=144&t=358301" onclick="window.open(this.href);return false; dział KOSMETYKA
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
- kowalartur
- Grupa Tomaszowska
Ja tam czarną deska na początku czysciłem pronto ale lubie jak jest wiekszy połysk wiec uzywam plaka i jest oki
Auto powinno LEŻEĆ na Ziemi jak SUKA koło nogi swojego Pana..!!!!!!!!
z tym połyskiem bym uważał ;] poprzedni właściciel mojego golfera miał podobne zdanie do Ciebie i jak jeżdze to mi odbija deske na szybie ;] i czasem nic nie widać :p ale radze sobie czyszczeniem wodą i pianką myjącą + plak matujący ;]
Najważniejsze aby dechę doczyścić po plakach. Ja po usunięciu pół centymetra zaległości używałem już tylko wilgotnych chusteczek bez nabłuszczaczy. Ostatnio kupiłem jakieś czerwone i strasze dużo mleczka mają. Wszystko znowu zaczyna błyszczeć.
Taka czysta decha najbardziej mi się podoba.
Taka czysta decha najbardziej mi się podoba.
co do czystości się zgodzę. A dasz namiar na te chusteczki?:D czy to zwyczajne chusteczki nawilżane?
syncroo, najlepsze były z biedrony lub lidla - nie jestem pewny. Teraz kupiłem jakieś czerwone i są za "tłuste"
drodzy kolędy najlepszym środekiem do mycia plastikow jest vinet bardzo dobrze myje i odtluszcza a co do pielęgnacji to mleczko k2 bardzo dobrze się rozprowadza i ma bardzo ładny zapach i przede wszystkim nie natluszcza jak plak. Daje efekt takiego pół matu. Dla mnie plak to najgorsze ścierwo wszystko się do tego klei. Polecam powyższą metodę sam ją stosuje i mam tak zwana "igle" w aucie
Ja w mk4 z powodzeniem stosuje matowe mleczko a autolandu (biała mała buteleczka) - super efekt, super cena tylko nakładaj psikając na aplikator, nie na deske