MKII CARAT- czy ktoś ma takie cudo?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
MKII CARAT- czy ktoś ma takie cudo?
Kupiłem niedawno żonie taki wypasik z 86'- niech się uczy na tym zamiast na maluchu
Wyposażenie bez podgrzewanych siedzeń, ABS-u i klimy-poza tym wiele pierdółek. Czy ktoś jeździ dłużej takim sprzętem? Jeśli tak to proszę o porady. Dodam, że jest to automat, więc najbardziej ewentualne koszty naprawy skrzyni mnie martwią, choć na allegro widziałem taką za 250zł.

250 to troche za tanio jak za skrzynie biegow
widziale mk2 Carat to bardzo mi sie podoba tapicerka tego auta(brazowa) i welury fajne auto
pewnie jest z silnikiem 1.8 na gazniku
rozmawialem z jednym gosciem ktory ma taki sam model i rocznik jak twoj
to ze skrzynia nie bylo problemow tylko z gaznikiem bo jest jakis rozbudowany wszedzie jakies pompki srombki i inne duperele a poza tym to nic nie robil przy nim tylko czasami zacinaly mu sie elek. szyby
widziale mk2 Carat to bardzo mi sie podoba tapicerka tego auta(brazowa) i welury fajne auto
to ze skrzynia nie bylo problemow tylko z gaznikiem bo jest jakis rozbudowany wszedzie jakies pompki srombki i inne duperele a poza tym to nic nie robil przy nim tylko czasami zacinaly mu sie elek. szyby
właKrzylu pisze:250 to troche za tanio jak za skrzynie biegow
właśnie takie z takim gaźnikiem, ale ja mam u siebie takiego samego Pierburga i jak dbasz o wezyki to jest ok- poza tym ja pomykam na gazie. A cena skrzyni? Chyba nie za dużo, skoro taką samą tylko z silnikiem i osprzętem można kupić za 700złKrzylu pisze:250 to troche za tanio jak za skrzynie biegow
thanks, a lot of interesting informations- szkoda, że nie paniemaju tego jezyka, ale jakos trza sobie w zyciu radzic1 6 D pisze:http://www.doppel-wobber.de Tu masz opis Carata po niemiecku.
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
Po prawej stronie u góry są dwie ikony symbolizujące flagi FRANCE i GREAT BRITAIN.ryu pisze:thanks, a lot of interesting informations- szkoda, że nie paniemaju tego jezyka, ale jakos trza sobie w zyciu radzic1 6 D pisze:http://www.doppel-wobber.de Tu masz opis Carata po niemiecku.
Klikasz i masz przetłumaczone....

!!!...5 września 2020: 15 lat mojej obecności na forum VW GOLF...!!!
- ygd
- Prezes vwgolf.pl
- Auto: Audi S3
- Silnik: AFN
- Kontakt:
Mój opis Carata:
Luksusowa wersja GLa produkowana wyłącznie w wersji 5-drzwiowej z silnikiem 1.8 90PS GU/GX (na życzenie z automatyczną skrzynią biegów), standardowym wyposażeniem tej wersji było wspomaganie, centralny zamek (pneumatyczny, zamykany także wlew paliwa), elektrycznie sterowane przednie i tylne szyby oraz podgrzewane i elektryczne lusterka, sporo skórzanych dodatków - mieszek, lewarek do zmiany biegów i kierownica, tylna kanapa dzielona wraz z zagłówkami, komputer MFA, obrotomierz, radio Gamma, charakterystyczne były także "chromowane" uszczelki we wszystkich szybach i paski na zderzakach
W sume to daj info czy się wszystko zgadza
Najlepszy retro-wypas jaki może być
Jeśli potrzeba mam do niego przednie/boczne szyby z trójkątami i uszczelkami chromowanymi
Sam szukam do tej pełnej wersji, bez trójkąta.
Jeśli chodzi o automat - jak nic nie trzęsie, nie szarpie przy zmianie biegów to skrzynka pojeździ jeszcze sporo, przy zachowaniu zasad jazdy automatem.
No i faktycznie można na zapas taką kupić, 250pln warto na pewno, pod warunkiem, że sprawna
Naprawiać absolutnie nie ma sensu, podobno warsztaty biorą od 1000pln w górę za rozebranie tego 
Luksusowa wersja GLa produkowana wyłącznie w wersji 5-drzwiowej z silnikiem 1.8 90PS GU/GX (na życzenie z automatyczną skrzynią biegów), standardowym wyposażeniem tej wersji było wspomaganie, centralny zamek (pneumatyczny, zamykany także wlew paliwa), elektrycznie sterowane przednie i tylne szyby oraz podgrzewane i elektryczne lusterka, sporo skórzanych dodatków - mieszek, lewarek do zmiany biegów i kierownica, tylna kanapa dzielona wraz z zagłówkami, komputer MFA, obrotomierz, radio Gamma, charakterystyczne były także "chromowane" uszczelki we wszystkich szybach i paski na zderzakach
W sume to daj info czy się wszystko zgadza

Najlepszy retro-wypas jaki może być

Jeśli chodzi o automat - jak nic nie trzęsie, nie szarpie przy zmianie biegów to skrzynka pojeździ jeszcze sporo, przy zachowaniu zasad jazdy automatem.
No i faktycznie można na zapas taką kupić, 250pln warto na pewno, pod warunkiem, że sprawna

VW Klub Polska #106
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01
dzięki za te informacje. Próbuję znaleźć info w jakiej ilości wypuszczono go na rynek w roku 86- znalazłem tylko, że ten rok to ostatni wypust. Jeśli chodzi natomiast o wyposażenie to wszystko się zgadza, oprócz 3 rzeczy: nie mam podgrzewanych lusterek, ale może w ramach rekompensaty dali mi automatyczną antenę i beżową skórzaną tapicerkę
- i właśnie z niej najbardziej się cieszę, bo wyglada jak nówka. Radyjko Gamma też poszło już chyba do Żyda, bo w środku był już dużo cieńszy Blaupunkt. Na razie nic do niego nie potrzebuję, bo skrzynia chodzi jak marzenie, powymieniałem to co trzeba, jak się kupi od Goebelsa i na razie stoi pod blokiem, bo moja żonka już 3 raz oblała prawko. Ale jak zacznie jeździć, to może będę potrzebował te szybki haha

- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt: