golf 1.1

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

kajtek
Nowicjusz
Nowicjusz

golf 1.1

Post autor: kajtek » czw cze 15, 2006 11:41

Witam wszystkich uzytkownitow forum vwgolf.pl mam takie pytanie w moim golfie 1 mam silnik 1.1 niedawno go kupilem gdy silnik jest zimny i go przygazuje to raz na jakis czas mruga mi kontrolka od oleju,gdy sie silnik zagrzeje to nie mruga kontrolka na wolnych obrotach cisnienie oleju gasnie odrazu niewiem oco chodzi czy to jest jakas powarzna usterka czy nie silnik ogolnie chodzi dobrze i niema naco narzekac ale martwi mnie ta kontrolka od oleju prosze o jakies rady i wskazowki dzieki pozdrawiam.

Kand
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kand » czw cze 15, 2006 12:45

Na początku sprawdz poziom oleju może masz zbyt niski , wymien olej (tylko żaden syntetyk) jeżeli nie minie to albo czujnik jest walnięty(mało prawdopodobne) albo silnik jest zajechany (panewki itp) można jeszcze popróbować z pompą oleju może to ona nie daje ciśnienia

kajtek
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: kajtek » pt cze 16, 2006 13:40

wydaje mi sie ze to benda panewki bo przy wiekszych obrotach slychac jak stokaja.

Awatar użytkownika
Pinhead
Forum Master
Forum Master

Post autor: Pinhead » pt cze 16, 2006 17:28

Jeśli to zajechane panewki to na twoim miejscu zastanowił bym się nad zmianą silnika. Szkoda inwestować w 1100.

=-Pinhead-=

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”