Samochód gaśnie zaraz po odpaleniu

Tutaj piszemy o problemach dotyczących silników benzynowych

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Nestea85
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Nestea85 » wt lip 05, 2011 11:44

Witam, od dwóch miesięcy mam problem z swoim VW Golfem III wersja Pink Floyd 1994r.Samochód po przekręceniu kluczyka wchodzi na obroty po czym zaraz gaśnie, dopiero za którymś podejściem odpala i mogę ruszyć.Czasem dzieje się to na zimnym silniku zazwyczaj jak rano chcę odpalić pierwszy raz samochód ale nie ma reguły bo po 30m-2godz jazdy też czasem tak się dzieje.Np ostatnio po godzinnej trasie tankowałam na stacji, facet stoi za mną i czeka aż odjadę a ja pięć minut odpalam silnik :( Czy ktoś wie co mogło by się stać ? mam brata który zna się troszkę na samochodach, może obejdzie się bez mechanika ?

Awatar użytkownika
Dam
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Dam » wt lip 05, 2011 12:52

Samochód po przekręceniu kluczyka wchodzi na obroty po czym zaraz gaśnie
Kręcisz, odpala na chwile i gaśnie? Po godzinnej jeździe też odpala na moment i gaśnie?
Czy w ogóle nie chce załapać? W trakcie jady gaśnie?

Nestea85
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Nestea85 » wt lip 05, 2011 16:37

Kręcę i od razu pali ale za sekundę gaśnie i tak czasem robię od czterech do dziesięciu strzałów zanim odpali.Podczas jazdy nie gaśnie i ani razu nie zdarzyło się żeby mi samochód zgasł podczas jazdy.Czasem po godzinnej jeździe na trasie też nie chce zapalić za pierwszym razem.Ostatnio jechałam z Bielska do Krakowa i zatrzymałam się na 30 minut na stacji benzynowej.Jak chciałem ruszyć dalej to znowu to samo, parę strzałów i dopiero zaskoczył.Cała procedura wygląda tak że po przekręceniu kluczyka wchodzi na obroty ale zaraz po tym gaśnie.

ssarna1
Forum Master
Forum Master

Post autor: ssarna1 » śr lip 06, 2011 00:12

Jest immo?

MK3 ADZ->AGU

Awatar użytkownika
Dam
Użytkownik
Użytkownik

Re: Samochód gaśnie zaraz po odpaleniu

Post autor: Dam » śr lip 06, 2011 14:58

Nestea85 pisze:Kręcę i od razu pali ale za sekundę gaśnie
Wygląda na problemy z immobilizerem. Pytanie czy jest fabryczny w kluczyku czy jakiś dokładany?

Jeżeli w kluczyku, to spróbuj pojeździć z drugim kluczykiem kilka dni i sprawdź czy sytuacja wygląda podobnie czy może problem minął...
Z dokładanym nie powinno być problemu by go obejść i wyłączyć w cholerę...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Benzyna”