Jaki powinien być kąt wyprzedzenia zapłonu ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
ja mam 20 stopni, jak zmniejszam to autogaśnie i nie odpala czy tak ma być?
- Paweł Marek
- V.I.P.
Nie, przestawiony jest rozrząd lub zerwany klin na wale albo ustawiasz patrząc na niewłaściwe znaki.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
klin zerwany na pasku klinowym, tym czarnym rozrządu tak?
Na kole zębatym wału korbowego. Takim małym zębatym kole które jest pod czarną osłoną, na dole. Przypuszczam, że może być źle założony pasek rozrządu tj. koło pośrednie jest źle ustawione względem wałka rozrządu i wału korbowego.
jak można to łatwo i szybko sprawdzić? ściągając tylko czarną obudowę rozrządu? i czy może to mieć związek z? :
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=139&t=411412" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=139&t=411412" onclick="window.open(this.href);return false;
- Paweł Marek
- V.I.P.
tomas2424, możliwe, ale najpierw po prostu znajdź opis ustawienia rozrządu na znaki jest ich dośc w necie i sprawdź. Nie jestem pewien czy aparat zapłonowy można włożyć w twoim silniku nieodpowiednio jak w silnikach a aparatem w bloku, chyba nie ale o tym też sie wywiedz mogłaby być też taka przyczyna.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.