Nastawy zawieszenia( geometria)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- damianp
- Bora Power
- Kontakt:
Witam
Od pewnego czasu poszukuje wartości ustawień geometri zawieszenia dla Golfa V 2.0 TDI, samochód dośc dziwnie mi "myszkuje" i myslę ze przyczyna tego jest własnie błędne ustawienie geometri.
Jeśli ktoś z Was posiada poprosze o podanie tych wartości.
Od pewnego czasu poszukuje wartości ustawień geometri zawieszenia dla Golfa V 2.0 TDI, samochód dośc dziwnie mi "myszkuje" i myslę ze przyczyna tego jest własnie błędne ustawienie geometri.
Jeśli ktoś z Was posiada poprosze o podanie tych wartości.
Mój Borowik V5 zapraszam=>
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2693322#2693322
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2693322#2693322
- sokol26
- Użytkownik
- Kontakt:
Podaj rocznik i wersje to Ci podam. A jak to sprawdzisz? I tak musisz podjechać na ustawienie a tam bedą wiedzieć jak ustawić...
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
mój Mk5 zaczął również myszkować po zdjęciu 15-tek i założeniu 16-tek, mam wrażenie jakby mi tył uciekał na nierównościach, luzy i geometria przodu i tyłu OK, podejrzewam o to opony używki które kupiłem wraz z alufelgami 16' bo dla próby założyłem zimówki na piętnastkach i jest OK, opony są już pięcioletnie co prawda są to Bridgestone Turanza ale mimo wszystko stawiam na nie
Panowie mam podobny problem w swoim golfie. Jaka może być przyczyna??? Myszkuje mi po śliskiej nawierzchni, na nierównej nawierzchni i ciężko uprowadzić go w koleinach. Nawet niepewnie prowadzi się na szutrowej drodze. Chodzi od lewej do prawej strony koleiny a poza nią ma ciężko wyskoczyć. Kolega po przejażdżce moim golfem stwierdził że walnięte są stabilizatory i gumy na drążku stabilizatora. Ostatnio byłem i w serwisie na wymianie oleju i przy okazji wzięli na szarpaki na badaniu technicznym i w obu przypadkach stwierdzili, że szukam dziury w całym. Pomóżcie!
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Rogeryk, a o czym jest temat niby? Zrób fachową geometrię i zbieżność, mi w Mk5 swego czasu tak jakby tyłem zarzucało, bo geometrii było OK, było dość duże odchyły na tylnym wielowahaczu
-
- Nowicjusz
Witam mam pytanie czy jest możliwość regulacji tylnego zawieszenia w Golfie V ??