Tempomat
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Piotrek1983bb
- Ma gadane
- Kontakt:
Tempomat
podciśnieniowo potrzebna pompka, wężyki, "pompka" do pedału gazu, dodatkowe czujniki, sterownik i manetkastonefree pisze:W jaki sposób działa tempomat w ABf ?
Tempomat
tak jak normalnie po pompka zasysa pedał więc ten przesuwa się w kierunku podłogi ciągnąc linkęssarna1 pisze:W jaki sposób jest uchylana przepustnica?
da się tutaj wsumie rozwiązane jest to mechanicznie bardziej niż elektroniczniessarna1 pisze:A da się do monowtrysku takie coś?
Tempomat
szkoda że to takie skomplikowane. Gdyby były dostępne krokowce wychylające znacznie dalej, to sam bym sobie zrobił tempomat do benzyny bo reszta jest już dla mnie w miarę prosta.
Myślałem że to coś bardziej wyrafinowanego a tu podciśnienia
Myślałem że to coś bardziej wyrafinowanego a tu podciśnienia
MK3 ADZ->AGU
Tempomat
ssarna1, na jakiej zasadzie chciałbyś zrobić według Ciebie tempomat ? jestem ciekaw jakby to miało działać w samochodzie z linką
Tempomat
Na takiej samej, jak silniczek krokowy stabilizuje wolne obroty. Po prostu stabilizowałby prędkość
Po załączeniu tempomatu krokowiec byłby odłączany od ecu (trzeba rozewrzeć czujnik otwarcia przepustnicy) i dołączany do urządzenia które porównywałoby prędkość samochodu z prędkością zadaną i kręciło krokowcem w jedną albo w drugą stronę
Po załączeniu tempomatu krokowiec byłby odłączany od ecu (trzeba rozewrzeć czujnik otwarcia przepustnicy) i dołączany do urządzenia które porównywałoby prędkość samochodu z prędkością zadaną i kręciło krokowcem w jedną albo w drugą stronę
MK3 ADZ->AGU