Bora Variant - korozja klapy?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Cześć Koledzy,
Mam do Was pytanie - ostatnio gdzieś podsłyszałem informację, że w Borach kombi był problem z korodującym podszybiem tylnej szyby. Czy to jest prawda czy mit przykrywający wypadkową przeszłość pojazdu? Z góry dzięki za pomoc
Mam do Was pytanie - ostatnio gdzieś podsłyszałem informację, że w Borach kombi był problem z korodującym podszybiem tylnej szyby. Czy to jest prawda czy mit przykrywający wypadkową przeszłość pojazdu? Z góry dzięki za pomoc
Mój MK4 ->http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=298948
Czyli korozja tylko pod szybą na całej jej długości nie musi oznaczać, że była jakas stłuczka? .... bo mi to nie daje spokoju
Mój MK4 ->http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=298948
Własnie okolce szyby są tymi słabymi punktami. Wszelkie naprawy blacharskie łatwo poznać bo szyba wklejona jest wraz z taka specjalna uszczelką na dole. Jeżeli szyba była wymieniana lub wycinana wówczas uszczelka ta ulega zniszczeniu. Przeważnie uszczelke taką "dorabia" się z silikonu podczas wymiany szyby.
- domino19140291
- Ma gadane
Re: Bora Variant - korozja klapy?
Nieprawda nic się nie dorabia z silikonu. Szybę można wyciąć tak żeby tej uszczelki nie uszkodzić, wiem bo robiłem klape po stłuczce. To że koroduje w tym miejscu to prawda (jakieś felerne).
-
- Forum Master
ostatnio był temat o Mk5 i rdzy na nich a wy tu dziwicie się że na borowikach ruda siedzi? niby ocynk ale coś słaby w tych vw jest...
- Szymon Jarosz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt: