Nie spada z obrotów

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Michał Kuczaj
Nowicjusz
Nowicjusz

Nie spada z obrotów

Post autor: Michał Kuczaj » pn cze 27, 2011 23:17

Witam wszystkich! Mam takie pytanie bo nie mogę nic znależć na ten temat! A mianowicie posiadam golfa 4 1,9tdi 90KM i od pewnego czasu zauważyłem dziwny objaw,że jak jade i rozpędze się naprzykład na 3 biegu powyżej 3 tys. obrotów i puszczę pedał gazu nie ma na to żadnej reakcji,a wystarczy go delikatnie dotknać i obroty zaczynają spadać! Dodam jeszcze że wymieniłem potencjometr gazu ,ale nic to nie pomogło wię c nie wiem czym to może być spowodowane i gdzie jeszcze mogę szukać???

Awatar użytkownika
brateq
VWholic ;D
VWholic ;D

Nie spada z obrotów

Post autor: brateq » wt cze 28, 2011 12:54

Podepnij pod kompa, zobaczymy co samochód o tym myśli.

3 Victorie, lewa, prawa jedna na górze, jeżdżę Volkswagen-em, to leży w mojej naturze =)
Golf 3 Red Devil By Me ;D

Michał Kuczaj
Nowicjusz
Nowicjusz

Nie spada z obrotów

Post autor: Michał Kuczaj » wt cze 28, 2011 21:12

Już to robiłem! Zero błędów silnika ale jeszcze podjadę do gościa niech sprawdzi wszystkie podzespoły bo może szukam nie tam gdzie trzeba i jak będę już wiedział to napiszę!!!

Awatar użytkownika
brateq
VWholic ;D
VWholic ;D

Nie spada z obrotów

Post autor: brateq » wt cze 28, 2011 22:13

Hmm dzieje się tak tylko powyżej 3 tys ? czy na 2 tys. sytuacja jest podobna? Nie wciąga Ci oleju?

3 Victorie, lewa, prawa jedna na górze, jeżdżę Volkswagen-em, to leży w mojej naturze =)
Golf 3 Red Devil By Me ;D

Michał Kuczaj
Nowicjusz
Nowicjusz

Nie spada z obrotów

Post autor: Michał Kuczaj » śr cze 29, 2011 09:20

Właśnie przyjechałem z kompa i nic nawet najmniejszego błędu!!! a dzieje się to tylko powyżej 3 tys. a jak juz zejdzie do 3 to niżej juz nawet spoko spadają i przynajmniej czuć że silnik hamuje! Olej spoko nic sie z nim nie dzieje!

Michał Kuczaj
Nowicjusz
Nowicjusz

Nie spada z obrotów

Post autor: Michał Kuczaj » śr cze 29, 2011 09:20

Właśnie przyjechałem z kompa i nic nawet najmniejszego błędu!!! a dzieje się to tylko powyżej 3 tys. a jak juz zejdzie do 3 to niżej juz nawet spoko spadają i przynajmniej czuć że silnik hamuje! Olej spoko nic sie z nim nie dzieje!

Awatar użytkownika
bikerxc
Ma gadane
Ma gadane

Re: Nie spada z obrotów

Post autor: bikerxc » śr cze 29, 2011 09:59

Koledzy podpinając się pod temat, podpowiedzcie mi co może być przyczyną że silnik słabiej hamuje na ciepłym niż na zimnym, bo zauważyłem to teraz u mnie tj. aaz. Różnica jest dość spora dlatego raczej odpada wpływ temperatury oleju/oporu wewnętrznego silnika.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”