[Wzmacniacz] Carpower hpb-1502 jakie głośniki pod niego?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
[Wzmacniacz] Carpower hpb-1502 jakie głośniki pod niego?
Witam. ZAkupiłem sobie wzmacniacz CP hpb 1502 i chciał bym do niego kupić jakieś 2 głosniki 12' . Co byście polecali z własnego doświadczenia ? Słucham ogólnie rapu itp wolnych bitów, nie zależy mi na super jakości chcę narobić troche ciśnienia i łomotu w samochodzie . Cena jaką moge wydać za jeden głosnik to ok 220 zł .
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Carpower hpb-1502 jakie głośniki pod niego ?
Dwóch lanzarów ten wzmacniacz nie pociągnie za żadne skarby...
Carpower w mostku ma papierowe 500W RMS przy 4 ohm. W 2 ohm nie jest stabilny.
Ja szukałbym tu albo 2 słabszych głośników z cewkami 2x4ohm, albo jednego solidnego 4oh głośnika...
Carpower w mostku ma papierowe 500W RMS przy 4 ohm. W 2 ohm nie jest stabilny.
Ja szukałbym tu albo 2 słabszych głośników z cewkami 2x4ohm, albo jednego solidnego 4oh głośnika...
Kubus20, A twoim zdaniem jakie rozwiązanie wiecej łomotu by dało ? Czy może jedna 15 ? Ostatnio była yakuza 15' za 400 zł na allegro i sie troche napaliłem. I tak teraz kase na głosniki zaczynam zbierac . Ale chcem juz sobie upatrzyć wszystko itp. A poza tym skrzynie juz bym zrobił a te z cewkami po 2x4 ohm ile musiały by mieć rms ? wczesniej miałem pioneera 306 dvc pod troche słabą 4 kanałówką ale na mostu nawet dawał sobie rade przy wolnym bicie, bo na szybkim sie gubił totalnie
Kubus20, Myślałem właśnie o jednym Fakt, mogłem dopisać.
-
- Forum Master
- Kontakt:
Re: Carpower hpb-1502 jakie głośniki pod niego ?
CP 1502 ma przy normalnym ładowaniu na zapalonym silniku około 380 RMS (500 trochę mocno naciągnięte). Głośnik pod niego - Lnazar trochę się ruszy, Yakuza robi niezłe ciśnienie (uszczelki z bagaja wyłażą), ale do Yakuzy przydaje się jednak większa moc (prawdziwe 500 a nawet i więcej), Hertz ES 300 robi dobry zamęt. Szedł bym w jeden głośnik 4 ohm i tyle z mojej strony
Re: Carpower hpb-1502 jakie głośniki pod niego ?
Troche kotlet ale moze sie przyda komus innemu. Mialem Lanzara max 12 i carpowera 1502. Szczerze? moim zdaniem troszeczke za slaby glosnik jak na tego wzmaka. Przyjaralem go. Nie powiem. Robi rozpierduche w aucie i na jakosc tez nie ma co narzekac ale mam zamiar teraz sprobowac 2x lanzar max 12D, Przy 2 ohm ma jakos 230rmsu na kanal. Wiec moze to pociagnie. Ale na mostku tez gra dobrze. Z tylu dosc ciezko bylo wysiedziec w sedanie taki masaz plecow. Bylem mile zaskoczony jak to gra. Ale musi byc dobra instalacja, kabel 20mm2. Inaczej lipa.