Zmiana turbo z K03 na K14 ....
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam.
Obecnie posiadam dokładnie taką turbinę: http://www.allegromat.pl/aukcja80796" onclick="window.open(this.href);return false;. Do kolektora jest przykręcana 3 śrubami a k14 jest na 4 śruby. To jasne,że muszę zmienić też kolektor i teraz moje pytanie czy może być z obojętnie jakiego vw (starszego),który posiadał k14? Kolejna sprawa to ten downpipe. Mam na oku k14 o nr.068 145 704d ale nie wiem jakie tam jest wyjście na wydech. U mnie w passku b4 aaz jak widać na aukcji jest w takim dziwnym kształcie na 4 śruby.
Dużą różnicę odczuje po przejściu z k03 na k14,czy może warto szarpnąć się na coś mocniejszego?
Obecnie posiadam dokładnie taką turbinę: http://www.allegromat.pl/aukcja80796" onclick="window.open(this.href);return false;. Do kolektora jest przykręcana 3 śrubami a k14 jest na 4 śruby. To jasne,że muszę zmienić też kolektor i teraz moje pytanie czy może być z obojętnie jakiego vw (starszego),który posiadał k14? Kolejna sprawa to ten downpipe. Mam na oku k14 o nr.068 145 704d ale nie wiem jakie tam jest wyjście na wydech. U mnie w passku b4 aaz jak widać na aukcji jest w takim dziwnym kształcie na 4 śruby.
Dużą różnicę odczuje po przejściu z k03 na k14,czy może warto szarpnąć się na coś mocniejszego?
Karas23, różnica między K14 a K03 będzie duża ale jak przejdziesz na coś większego to po tym jak się przyzwyczaisz do lag-a to o małych nie będziesz chciał słyszeć
to jest jedyna wada większej turbiny
to jest jedyna wada większej turbiny
Re: Zmiana turbo z K03 na K14 ....
Dam radę A powiedz mi coś naprawdę dużego mocnego,żeby nie zmieniać znowu? K24? Tylko,żeby nie było jakiś dużych przeróbek,tak,żeby mechanik sobie poradził.arwam pisze:Karas23, po tym jak się przyzwyczaisz do lag-a to o małych nie będziesz chciał słyszeć
- Bartek_R
- Pasza dla Świń
- Kontakt:
To zależy jeśli planujesz większe mody to dawaj od razu dużą suszarę bo po co 2x zmieniać ale jeśli bujasz po mieście i rzadko w trasy to k14 wystarczy będzie się ładnie z dołu odpychał
zamiast K24 proponuję T3.
ma grubszy wałek i większą szczelinę spalinową .
jeśli byś chciał podnośić ciśnienia to będziesz potrzebował MBC
ma grubszy wałek i większą szczelinę spalinową .
jeśli byś chciał podnośić ciśnienia to będziesz potrzebował MBC
-
- Nowicjusz
Witam! Mam ten sam dylemat, a mianowicie mam turbawkę k03 sztanga na samym końcu, boostpin z 1.6td i intercooler, mam jeszcze katalizator....O_o w przyszłości chce wstawić skrzynie od TDI bo męczy mnie ta krótka skrzynią z td. Oczywiście mam zamiar zmienić wtryski na te z 1.6 td, wydech przelot no i dobry f mic. Nie lubię pałować max do 4000 na k03 w miarę ciągnie ale to jeszcze nie to zależy mi by ciągnęło od samego dołu.
P.S. PRZECZYTAŁEM CHYBA WSZYSTKIE TEMATY ALE NIE ZNALAZŁEM ODPOWIDZI KONKRETNEJ
P.S. PRZECZYTAŁEM CHYBA WSZYSTKIE TEMATY ALE NIE ZNALAZŁEM ODPOWIDZI KONKRETNEJ