Ajm 115km uszkodzenie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Ajm 115km uszkodzenie
mateo86, chodziło mi o to ze w 100% nie regenerowane nie naprawiana jest tylko dostarczona do fabryki vag
Re: Ajm 115km uszkodzenie
probojFahoo pisze:przemilcze zanim cie pocisne
nie udawaj mądrali i nie łap za słówka
oni sa oficjalnym dystrybutorem w PL
http://garrettbyhoneywell.com/distribut ... pe/poland/" onclick="window.open(this.href);return false; masz tu innego dystrybutora w PL?
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Ajm 115km uszkodzenie
To jaka to nowa ... użyto starych części więc jak dla mnie fabrycznie zregenerowana Jak by w fabryce w stary blok nawet fabrycznie zregenerowany włożyli nowe bebechy to to nowy silnik czy regenerowany I tak można przykłady mnożyć, jak płacę jak za nowe to chcę mieć nowe, a nie "prawie" nowe To jest stary jak świat sposób, jak w ASO kupujesz "nowe" a tak naprawdę po fabrycznej regeneracji pompy wtryskowe, wahacze (gdzie sworzeń jest wprasowany a nie przykręcony, przepływomierze itp itd) Nie mówię, że to złe, ale na pewno nie uczciwe w stosunku do klienta który taką część kupuje.Detektor pisze:italiano83 ta turbosprężarka jest im potrzebna dla samej muszli i kolektora jeżeli takowy jest akurat
w danym modelu, wywalają cały środek do gołego a muszle (strone gorącą i zimną) ewentualnie jeszcze
kolektor piaskują do momentu aż wygląda jak nowe. Po zabiegu piaskowania wkładają wszystkie części
nowe (wirniki, oś, łożyska itd.,łącznie ze wszystkimi śrubkami) pomijam już kwestie wyważania i innych
zabiegów bo za dużo by pisać a na koniec zakładają wszystkie zaślepki ładnie pakują i taka turbinka
jest przez nich uznana jako fabrycznie nowy podzespół który jest gotowy do sprzedaży.
Napisałem, maila do tej firmy czy przyjmą na wymianę uszkodzone mechanicznie turbo z pękniętym kolektorem wydechowym ..... jak na razie cisza, jak nie odpiszą do końca tygodnia to zadzwonię, ciekawy jestem co powiedzą w końcu podobno wg. zapewnień Garretta idzie to na "złom" więc co komu za różnica czy to będzie całe czy czy w kawałkach czy uszkodzone, w w końcu sztuka jest sztuka
Ajm 115km uszkodzenie
Panowie nie ma o co się sprzeczać, jaka jest prawda jeśli chodzi o turbiny to wie tylko firma Garrett
i Moto-Remo a my jezdzimy na takim osprzęcie do którego mamy dostęp i na jaki nas stać. Osobiście
nie wierzę we wszystkie zapewnienia ze strony obydwu tych firm, za dużo już lat żyję na tym świecie
żebym brał każdą reklame i wszystkie piękne słowa producentów za pewnik. Wiadomo "każdy orze jak może"
nawet największe korporacje na tym świecie a mnie interesuje tylko to żeby moje auto jeżdziło jak powinno
a ponieważ jeżdzi i nie mam żadnych zastrzeżeń do swojej turbiny to nie zawracam sobie wogóle tym głowy
czy jest ona ori w 100% czy regenerowana.
italiano_83 ja nie twierdzę że ona jest nowa tylko wyjaśniłem podejście do tematu
tych firm, ja osobiście mam takie samo zdanie na ten temat co Ty no ale co poradzić w tym temacie
czy to ASO czy Garrett czy tam jeszcze inna firma będą robili różne zwody żeby tylko zarobić na
kliencie wciskając mu zregenerowany osprzęt a dla mnie liczy się to żeby auto chodziło jak należy a kiedy zdecyduję się następnym razem kupować nowy osprzęt do swojego wozidła to napewno nie będę się bawił w sprowadzanie oryginału od firmy u której się zaopatruje VW bo nie mam na to czasu ani pieniędzy.
i Moto-Remo a my jezdzimy na takim osprzęcie do którego mamy dostęp i na jaki nas stać. Osobiście
nie wierzę we wszystkie zapewnienia ze strony obydwu tych firm, za dużo już lat żyję na tym świecie
żebym brał każdą reklame i wszystkie piękne słowa producentów za pewnik. Wiadomo "każdy orze jak może"
nawet największe korporacje na tym świecie a mnie interesuje tylko to żeby moje auto jeżdziło jak powinno
a ponieważ jeżdzi i nie mam żadnych zastrzeżeń do swojej turbiny to nie zawracam sobie wogóle tym głowy
czy jest ona ori w 100% czy regenerowana.
italiano_83 ja nie twierdzę że ona jest nowa tylko wyjaśniłem podejście do tematu
tych firm, ja osobiście mam takie samo zdanie na ten temat co Ty no ale co poradzić w tym temacie
czy to ASO czy Garrett czy tam jeszcze inna firma będą robili różne zwody żeby tylko zarobić na
kliencie wciskając mu zregenerowany osprzęt a dla mnie liczy się to żeby auto chodziło jak należy a kiedy zdecyduję się następnym razem kupować nowy osprzęt do swojego wozidła to napewno nie będę się bawił w sprowadzanie oryginału od firmy u której się zaopatruje VW bo nie mam na to czasu ani pieniędzy.
W zasadzie, w życiu można dojść do wszystkiego. Ale dojechać łatwiej.
- italiano_83
- V.I.P.
Ajm 115km uszkodzenie
Toć ja nie miałem intencji robić "osobistych wycieczek" A staram się jedynie przedstawić, to że nie wszystko jest tak "różowe" jak wyglądaDetektor pisze:italiano_83 ja nie twierdzę że ona jest nowa tylko wyjaśniłem podejście do tematu
Ajm 115km uszkodzenie
Chlopaki napiszcie skad macie magiczna wiedze ze nasze uzywki sluza im do regeneracji sprzetu ktory wg nich samych nie ma miejsca i to w kazdym miejscu pisza
Chyba nasza mentalnosc polak wie lepiej kaze we wszystko watpic
Tak samo u niektorych sprzedawcow jak sie nowe auto kupuje i stare oddaje masz jakis tam rabat. W zwiazku z tym przy zakupie nowego golfa czesci z MK1/2/3 itp zostana w nowym wykorzystane ?
Chyba nasza mentalnosc polak wie lepiej kaze we wszystko watpic
Tak samo u niektorych sprzedawcow jak sie nowe auto kupuje i stare oddaje masz jakis tam rabat. W zwiazku z tym przy zakupie nowego golfa czesci z MK1/2/3 itp zostana w nowym wykorzystane ?
Ajm 115km uszkodzenie
zły przyklad przytoczyłeś kolego, każdy przedstawiciel u którego możemy kupić auto dostaje pieniądze od państwachudywroc pisze:Tak samo u niektorych sprzedawcow jak sie nowe auto kupuje i stare oddaje masz jakis tam rabat. W zwiazku z tym przy zakupie nowego golfa czesci z MK1/2/3 itp zostana w nowym wykorzystane ?
za każde odzyskane wiekowe auto które zostanie oficjalnie odprowadzone przez niego na złomowisko w celu
ponownego odzyskania materiału. Taki dealer przedstawi zaświadczenie ze złomowania danego auta i pózniej
miasto wypłaca jemu należne pieniążki, nie wspomne już o tym że jeszcze dodatkowo dealer zainkasuje sobie
przynajmniej 300zł z samego złomowiska policzą mu tam normalnie jak za złom 29gr za kg i już jest do przodu
pare złociszy.
W zasadzie, w życiu można dojść do wszystkiego. Ale dojechać łatwiej.
- italiano_83
- V.I.P.
Ajm 115km uszkodzenie
Z życiachudywroc pisze:Chlopaki napiszcie skad macie magiczna wiedze
To zdrowy rozsądek i "ekonomia" nakazują w takie utopijne historię nie wierzyćchudywroc pisze:Chyba nasza mentalnosc polak wie lepiej kaze we wszystko watpic
A co się działa z autami które Niemcy oddawali kupując nowe autko, wg prawa powinny trafiać na złomowiska i przetop lub też jak to często bywa części z auta zostają sprzedawane przez takie złomowiska, silniki skrzynie biegów itp. a co się z autami działo, przyjeżdżał cwaniak na złomowisko płacił za każde auto podwójną cenę złomu, albo i lepiej zabierał na statek do Afryki i gotowy "przekręt" w TV nawet o tym mówili bo afera byłachudywroc pisze: W zwiazku z tym przy zakupie nowego golfa czesci z MK1/2/3 itp zostana w nowym wykorzystane ?
A to, że części aut ze złomowisk idą we "wtórny" obieg to żadna nowość w PL<DE<NL itp
Ajm 115km uszkodzenie
potwierdzam taka akcja miała miejsce niedawno, podbijam moze komus sie przydaFahoo pisze:wsadził na bank pompki BQ i jest i bedzie sraka-odpalasz tu tu obroty na 500 i powoli rosna a pedał gazu w tym momencie nie reaguje
nie da sie w prosty sposób dostosowac ich do starego steru...nawet nie ma z czego mapki przekopiować
fabycznie chodza na edc16 a tu muszą na edc15+
kolega kupił swiezutkie pompki BQ (28 tys przebiegu) i takie same objawy po włożeniu do ASZ