mk2 schemat podłączenia świateł z przekaźnikami
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
mk2 schemat podłączenia świateł z przekaźnikami
jak w temacie musze wzmocnić światła z 11,8V na 13,8V.
-
- Gadatliwa bestia
- Lokalizacja: był Śląsk - Katowice, Mysłowice jest Poznań okolice
- Kontakt:
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Cześć w MK3 tak samo nie ma przekaznika i musisz go dorobić tylko w MK3 wiązka kabli dochodzi do złącza nad chłodnicą i dopiero z tamtąd dochodzi do reflektorów więc jak podłączysz zaraz koło lampy to tylko tą będziesz miał na przekazniku
[ Dodano: 14 Cze 2006 13:22 ]
Przepraszam zapomniałem powiedzieć lepiej i prościej jest zamontować dwa zestawy przekazniki kup od malucha są takie po dwa z kostką i zamontuj koło lamp bo w MK3 masz żarówki H1 osobno na światła mijania i drogowe
[ Dodano: 14 Cze 2006 13:22 ]
Przepraszam zapomniałem powiedzieć lepiej i prościej jest zamontować dwa zestawy przekazniki kup od malucha są takie po dwa z kostką i zamontuj koło lamp bo w MK3 masz żarówki H1 osobno na światła mijania i drogowe
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
http://vw-scene.info/porada15.htmlkupszczelisty pisze:mam H4, to gdzie mam się wpiąć do tej instalacji?? po co 2 przekaźniki?? Czyli ma to działać tak że to napięcie które pujdzie od włacznika lamp w aucie zamknie obwód i prąd będzie brany z akumulatora przez przekaźnik, jakie bezpieczniki na tym zastosować?? ile amper?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony śr cze 14, 2006 15:00 przez okulik, łącznie zmieniany 1 raz.
Cześć po to dwa przekazniki bo jeden włacza światło drogowe a drugi mijania sterowanie przekazników czyli ich cewek podłączasz z kabli ktore masz orginalnie do lamp a + podłączasz bezpośrednio z akumulatora gróbszym przewodem A dlatego ja podłączałem dwa orginalne zestawy bo wygodniej podłączyć koło lamp i nie rozbierać orginalnej wtyczki co ją masz nad chłodnicą a bezpieczniki takie jak orginalne do lamp ja dałem po 15 amper
[ Dodano: 14 Cze 2006 15:39 ]
Ten schemacik jest bardzo dobry tylko ma jeden błąd bo jak podłączysz nr 86 pod wyłącznik świateł to przekaznik łapie a potem co ? jak zmienisz z drogowych na mijania? dajesz dwa przekazniki a numer 86 jednego przekażnika podłączasz do kabla co orginalnie zasilał jedno włókno żarówki a numer 86 drugiego przekażnika podłączasz do kabla co orginalnie zasilał drugie włókno tej samej żarówki a poza tym to ok tylko nie podłacz tak ze z jednej strony auta masz drogowe a z drugiej mijania Jezeli sie myle to przepraszam
[ Dodano: 14 Cze 2006 15:39 ]
Ten schemacik jest bardzo dobry tylko ma jeden błąd bo jak podłączysz nr 86 pod wyłącznik świateł to przekaznik łapie a potem co ? jak zmienisz z drogowych na mijania? dajesz dwa przekazniki a numer 86 jednego przekażnika podłączasz do kabla co orginalnie zasilał jedno włókno żarówki a numer 86 drugiego przekażnika podłączasz do kabla co orginalnie zasilał drugie włókno tej samej żarówki a poza tym to ok tylko nie podłacz tak ze z jednej strony auta masz drogowe a z drugiej mijania Jezeli sie myle to przepraszam
toz to nie jest zaden blad, ale chyba logika, nie ?? :>
no bo jak jednym kablem wysterowac 3 stany??
on, off i turbo 
co do dlugich to juz nie jest to tak istotne powiem ci, ale mijania sa sporo lepsze, moje po tej operacji, wymianie lamp i zarowek na nowe sa prawie tak mocne jak swiatla w oryginale mk1
ktos robil soczewki, warto sie za to brac? bo mam ze 2 i moglbym cos pokombinowac, ale za bardzo nie jestem przekonany, ze jakos beda lepiej swiecic??
no bo jak jednym kablem wysterowac 3 stany??

co do dlugich to juz nie jest to tak istotne powiem ci, ale mijania sa sporo lepsze, moje po tej operacji, wymianie lamp i zarowek na nowe sa prawie tak mocne jak swiatla w oryginale mk1

ktos robil soczewki, warto sie za to brac? bo mam ze 2 i moglbym cos pokombinowac, ale za bardzo nie jestem przekonany, ze jakos beda lepiej swiecic??