witam. potrzebuję info i porad.
chcę zmodyfikować wydech w golfie II silnik 1.3 na wielopunktowym wtrysku. zamierzam sondę przełożyć przed katalizator czyli gdzieś zaraz za kolektorem,w miejsce katalizatora wstawić strumienicę,pominąć środkowy tłumik czyli całkowicie go zlikwidować a na koniec założyć ULTER-a 2x80 mm. czy zda mi to egzamin.
na stan obecny mam założony na koncu własnie tego ULTER-a przy oryginalnym rozmiszczeniu sondy,kata i śr tłumika. jazda jest nie zbyt przyjemna,w środku jest mocno za głośno. jazda w granicach 90-130 km/h to koszmar,dopiero hałas zmniejsza się po przekroczeniu 130 km/h a szybka jazda już mnie nie rajcuje.
w jaki sposób zmniejszyć hałas w środku,czy mój pomysł (ne wiem czy dobry) wypali czy będzie to dno??
czy zastosować może do tego jeszcze filtr stożkowy,jak tak to jaki??
modyfikacja wydechu w mkII 1.3 NZ
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
1,3 to nie sportowy silnik wiec taka podyfikcaja to jak tuning fiata 126p... ja w mojej kosiarce mialem ultera 80mm bodaj i powyzej 100 mozna bylo oszalec w aucie /bynajmniej nie ze szczescia/ na zewantrz nei bylo za glosno, a na wolnych obrotach chodzil cichutko - chbya silnik glosnie buczal niz tlumik dodam tylko ze mialem katalizator i cala reszte seryjna, lepiej kup swojej Niuni jakas felge czy ladny zawias
kto szybko jedzie tego wolno niosa