Osłona termiczna wydechu - odpadła

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

pb11
Mały gagatek
Mały gagatek

Osłona termiczna wydechu - odpadła

Post autor: pb11 » śr cze 14, 2006 16:03

Odpadła mi ta blacha co jest pomiędzy podwoziem a rurą wydechową (w kanale w którym idzie wydech - Golf II'91). Oczywiście całość teraz cholernie dzwoni. Nie mam pojęcia jak to było oryginalnie mocowane bo zostały mi tylko jakieś pordzewiałe resztki śrub wystających z podwozia. Jakbym chciał całkowicie tego się pozbyć to chyba musiałbym cały wydech demontować bo inaczej nie da sie tego wyciągnąć. Ma ktoś pomysł jak to zamocować spowrotem??

Awatar użytkownika
Bazyl GT
Mały gagatek
Mały gagatek
Auto: MK3 1.8 GT
Silnik: ADZ

Post autor: Bazyl GT » śr cze 14, 2006 16:18

To było mocowane na wystajacych z podwozia gwintach, za pomocą takich "klipsów" (blaszek z dziurką).
Zrób kulki z Poxiliny i nawtykaj na te kikuty z podwozia - powinno działać.U mnie też dzwoniło, ale poprawiłem. Ewentualnie bym proponował krótkie blachowkręty lub nitować, jak nie ma do czego czepić.. Tylko dobrze zarzygać jakimś bitexem w tych punktach! A wymontować? Chyba nie ma problemu - pociągnąć i wyjdzie - to miękka blacha. Chyba, że nie chcesz jej uszkodzić...

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr cze 14, 2006 16:46

Te blaszki sa za grosze dostępne. Ja natomiast (trochę mi wstyd) użyłem przedziurawionych na środku zakrętek od Pepsi.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
sq8bwh
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: sq8bwh » śr cze 14, 2006 21:44

wkrętami to troszkę lipa bo w podłodze wystawać będą ale nakrętki (po odcieciu gwintu) :bigok: ale najlepiej orginalnie na blaszki..

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”