Citizen Band
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
Citizen Band
Podpytaj BartkaGib'a. On ma/miał taką mieszankę helikalno-prętową... długość 245 cm. MonnRaker. Tylko nie pamiętam czy była to antena na 10 czy na 12 metrów strojona do potrzeb 11m.
Najlepsze przy kołku w serce jest to, że działa nie tylko na wampiry.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Citizen Band
DV mam na ciężarowym i naprawdę miałem obawy co do jej wytrzymałości, ale po haczeniu w drzewa i jakieś pobliskie przeszkody stwierdzam że sporo wytrzymuje. I mimo lekkiej budowy jest dość giętka. SS1200 mam dalej na Golfiznie, ale tym autem urzęduje już mój braciak, dlatego do Pastucha szukam czegoś innego.k0nr4d pisze:DVka za delikatna
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Citizen Band
Siedze sobie spokojnie na Markach i *#cenzura#* Cb i cisza na #7. Wołam i dalej cisza. Czyżby Warszawska siódemka przeniosła sie na inny kanał?
Citizen Band
Siódemka jest nadal na #7. I działa. Chociaż się zdarza, że ktoś wyjedzie (służbowo czy na działeczkę lub inne wczasy) i wtedy potrafi być cicho.
Zdarza się, że w ciągu dnia nie ma z kim pogadać. Siedzenie na kanale nie jeste obowiązkowe
Jak będziesz następnym razem przyjeżdżał to daj znać.
Zdarza się, że w ciągu dnia nie ma z kim pogadać. Siedzenie na kanale nie jeste obowiązkowe
Jak będziesz następnym razem przyjeżdżał to daj znać.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Citizen Band
Spoko, akurat tak wypadło że stałem w Markach na hurtownii i pauzowałem aż do wieczora, także cały dzień mi zleciałChmarski pisze:Jak będziesz następnym razem przyjeżdżał to daj znać.
Citizen Band
Patrz, a ja praktycznie codziennie o Marki zahaczam po drodze...
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Citizen Band
Niby we wakacje mają sie u mnie ruszyć trasy Poznań - Warszawa - Poznań, ale to jeszcze nic pewnego. Jak będzie coś wiadomo więcej to oczywiście dam znać. Z gorszych wiadomości to taka, że załatwiłem swoją DVkę o liczne gałęzie i inne przeszkody na drodze. Teraz czas na zakup nowej i inny montaż, bo obecny nie zdał egzaminu. A do osobówki się zastanawiam, czy dać magnes czy na stałe na reling.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Citizen Band
Potrzebuje kilka nazw modeli anten helikalnych od 1,5 do 2 metrów i informacje, gdzie można nabyć takie coś.
- k0nr4d
- _
- Kontakt:
Citizen Band
Będzie baaaardzo ciężko, sam szukałem czegoś takiego w Polsce, ale pozostaje chyba tylko amerykański ebay. Znajomek ma starego Sirtela 170 cm, takie bardziej CLC niż helikal, ale zahacza o temat:
http://imageshack.us/f/716/dominomobil13.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Nawet nie wie, jaki to model
http://imageshack.us/f/716/dominomobil13.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Nawet nie wie, jaki to model
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Citizen Band
No właśnie. A skusiłbym się na coś w tym przedziale. DV-27S jest nawet optymalna, ale dla mnie to za mało mając porównanie z Santiago 1200. Z drugiej strony bardziej przepadam za sztywnym batem niż za wachlującym kilkutem.k0nr4d pisze:Będzie baaaardzo ciężko
- k0nr4d
- _
- Kontakt:
Citizen Band
Tego Sirtela kolega porównywał z Turbiną 5000 i Sirtel słyszał więcej. Nadawanie naturalnie słabsze było.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Citizen Band
Dostałem w spadku oryginał presidenta floridę, ale ma urwany kabel i zostało tylko około metra. Sprawdzałem pod magnesem, ale wszystko zalane jest wewnątrz i nie ma właściwie dojścia, żeby wymienić cały przewód. Dałoby radę dosztukować za pomocą przedłużki ok 3 metry kabla i czy warto się bawić w takie coś?
- k0nr4d
- _
- Kontakt:
Citizen Band
Wtyczka UC1, beczka i kolejny kabel z dwiema wtyczkami UC1. Ja mam taką przedłużkę, bo po schowaniu pod dywanem nie wystarczyło kabla do konsoli środkowej od główki PL CTE. Nie ma wpływu na SWR. Tylko oczywiście dobrze, aby łącznik z beczką był w aucie, a nie na dachu z wiadomego powodu Kabel we Floridzie można wymienić, ale jest to dosyć żmudne zajęcie.