Monowtrysk na gaźnik,

Tuning, swapy, modyfikacje mechaniczne, poprawa osiągów auta i wszystko na te tematy...

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP

sasiad18
Nowicjusz
Nowicjusz

Monowtrysk na gaźnik,

Post autor: sasiad18 » śr cze 15, 2011 01:24

Witam, mam golfa 1.6 PB+LPG o oznaczeniu PN i chcialbym wymienic wtrysk na gaźnik, na necie znalazlem cos takiego : http://allegro.pl/gaznik-sportowy-fiat- ... 68537.html" onclick="window.open(this.href);return false;
ale moje pytanie, co zrobic z komputerem? czy to jest duzo roboty? co doradzacie?

bugalon
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Re: Monowtrysk na gaźnik,

Post autor: bugalon » śr cze 15, 2011 17:25

Zacznijmy od tego ze nie masz wtrysku tylko gaźnik. Chcesz zmieniać gaźnik na gaźnik? Doradzam zmienić Twoj gaźnik na jednopunktowy wtrysk z golfa 1,8. Najbardziej bezawaryjne i szybkie rozwiązanie. A jak masz troche więcej kasy to zmień głowicę na taką z golfa GTI8V i przerób całość na wielopunktowy wtrysk. Nie dość że będzie lepiej chodzic to jeszcze mocy przybędzie.
sasiad18 pisze:Witam, mam golfa 1.6 PB+LPG o oznaczeniu PN i chcialbym wymienic wtrysk na gaźnik, na necie znalazlem cos takiego : http://allegro.pl/gaznik-sportowy-fiat- ... 68537.html" onclick="window.open(this.href);return false;
ale moje pytanie, co zrobic z komputerem? czy to jest duzo roboty? co doradzacie?

Pozdrawiam
Bugalon

Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie

sasiad18
Nowicjusz
Nowicjusz

Monowtrysk na gaźnik,

Post autor: sasiad18 » czw cze 16, 2011 13:14

w takim razie nie mam pojecia co mam :P bo wszyscy co ogladali silnik mowili ze gaźnik to nie jest:P

Awatar użytkownika
jhosef
_
_
Kontakt:

Monowtrysk na gaźnik,

Post autor: jhosef » czw cze 16, 2011 15:14

sasiad18 pisze:w takim razie nie mam pojecia co mam :P bo wszyscy co ogladali silnik mowili ze gaźnik to nie jest:P
Bo to jest gaźnik sterowany elektronicznie, taki prekursor monowtrysku. Zwie się pierburg 2EE, ma ECU i sondę lambda.
Raczej jak mówi bugalon, przeróbka na monojetronic Boscha. Potrzebujesz pompy w bak, wtrysku, ECU najlepiej z wiązką, zamontować sondę, pociągnać prąd do pompy paliwa i latać:). Na forum są opisy tej przeróbki.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Speed”