Witam.
w srode kupilem sobie golfa II 84 r zeby go miec chociaz przez te wakacje. silnik 1.6 w benzynie a pali mi jak by to byl 30 jak nie lepiej. zalalem za 100 zl a przejechalem nim okolo 130 km i paliwo mi sie skonczylo. czym to moze byc spowodowane?
Golf II mega duze spalanie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- adamtb
- Ma gadane
- Kontakt:
Popatrz czy ci paliwo gdzieś nie ucieka, kolega tak miał że plił mu 25l/100km podłożył gazety na noc pod auto i nic nie kapało a dopiero podczas gdy silnik chodził okazało się że paliwo spierdziela koło filtra paliwa jak pompka z baku dała ciśnienie. Jeżeli masz wszystko szczelne to jedź do mechaniora na regulację bo inaczej przyjdziesz do drobnych z takim spalaniem (no chyba żebyś mieszkał w Kuwejcie)
Spróbuj wyczuć spaliny w wydechu, może coś z pierburgiem sie dzieje.
MK3 ADZ->AGU
Re: Golf II mega duze spalanie
no wlasnie o to chodzi ze mi tez nic nie cieknie jak stoi przez noc ale jeszcze zobacze tak jak mowisz zeby odpalic i patrzec czy nic nie leci. ale kolo filtra paliwa zawsze mialem sucho wiec tam raczej nie bedzie uciekac
to zapewne ten pierburg. dzisiaj kupuje inny gaznik i zobaczymy jak bedzie palil