Obrotomierz nie działa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Dawidtuning
- I <3 MY MK2
Obrotomierz nie działa
Witam
Po wyciągnieciu licznika, zmianie tarcz i podswietlenia od spodu wsadziłem licznik z powrotem, po uruchomieniu silnika wskazówka obrotomierza jest na 0 lecz po lekkim dodaniu gazu wskazówka idzie w górę, np silnik ma powiedzmy 1500 rpm a na licznik pokazuje jakies 800 rpm itd.
Co moze byc tego przyczyną ?
Po wyciągnieciu licznika, zmianie tarcz i podswietlenia od spodu wsadziłem licznik z powrotem, po uruchomieniu silnika wskazówka obrotomierza jest na 0 lecz po lekkim dodaniu gazu wskazówka idzie w górę, np silnik ma powiedzmy 1500 rpm a na licznik pokazuje jakies 800 rpm itd.
Co moze byc tego przyczyną ?
Re: Obrotomierz nie działa
spaprałeś licznik, to przecież można wywnioskować.Dawidtuning pisze:Co moze byc tego przyczyną ?
MK3 ADZ->AGU
Obrotomierz nie działa
Dawidtuning, wskazówki włożone w złe miejsce i tyle
Kombinuj jak mają być ustawione, na logikę .
Powodzenia
Kombinuj jak mają być ustawione, na logikę .
Powodzenia
- Dawidtuning
- I <3 MY MK2
Jesli podniose palcem wskazówkę opada ona z powrotem na 0 więc to nie ta przyczyna
Obrotomierz nie działa
Dawidtuning, nie o to chodzi - tak będzie zawsze jeśli jest sprawna, po prostu włożyłeś ją w "złej pozycji" ...
Ciężko na odległość objaśnić, ale miałem tak w prędkościomierzem, tyle, że zawyżał .
Popróbuj wsadzać wskazówkę w innej pozycji, ale tak, by również spadła na 0 po wsadzeniu .
Ciężko na odległość objaśnić, ale miałem tak w prędkościomierzem, tyle, że zawyżał .
Popróbuj wsadzać wskazówkę w innej pozycji, ale tak, by również spadła na 0 po wsadzeniu .
- Dawidtuning
- I <3 MY MK2
problem rozwiązany - z tyłu obrotomierza jest taka śrubka do regulacji, wystarczyło ją przekręcić i teraz obrotek chodzi jak powinien
Obrotomierz nie działa
Dawidtuning --a w którą stronę i ile obrotów pokręciłeś tą śrubkę-i gdzie jest ta śrubka????
- Dawidtuning
- I <3 MY MK2
Obrotomierz nie działa
Ta śrubka kręci się niecałe 360 stopni, nie pamiętam w którą stronę ją wkręciłęm, byłą ona mniej więcej w połowie , za pierwszym razem wkręciłem ją do konca i obrotrek totalnie zwariował, a potem w drugą stronę do końca i już było ok